close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ-ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΖΟΥ & ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
14,84 € 3,00 €
κερδίστε 11,84 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
085.2194
Βάρος :
0.39 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
256
Barcode :
9789604574612
ISBN :
978-960-457-461-2
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

Ας γονατίσουμε κλείνοντας τα μάτια κι ας κάνουμε ταυτόχρονα μία ευχή, να σταματήσει η φτώχεια σ΄'ολο τον κόσμο. Κι αν σιγήσει η φτώχεια, τότε θα ακυρωθρί η μοναξιά. Κι ο άνθρωπος θα ξαναγίνει 'Ανθρωπος. Ας ρίξουμε τον οβολό μας στα ιδρύματα της πόλης μας, στα παιδιά της Αφρικής, στα παιδιά που πεθαίνουν από ελονοσία, από χολέρα ή γιατί δεν έχουν ένα εμβόλιο. Ας κοιτάξουμε τουσ άστεγους με συμπόνια, σ'ολόκληρη την υφήλιο ο αριθμός τους πολλαπλασίαζεται δραματικά. Ας ξεκινήσουμε σε κάθε δήμο γεύματα αγάπης. Ας γίνουμε εθελοντές, οι εθελοντές ζούνε δύο ζωές σαν συγγραφείς.
Χωρίς να θέλω η θύμησή μου με πάει ταξίδι σύντομο, πλάι στα φανάρια, μέρες που είναι. Ξεφυτρώνουν σαν αγκάθια, απλωμλενες παλάμες, σκιές με κομμένα χέρια και πόδια, επαίτες, παιδιά που γυρεύουν χρήματα για τη δόση τους, μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά ξυπόλυτα... κι ας βρέχει.
'Ανθρωποι μόνοι΄παλέυουν για μια στιγμή ελπίδας, για ένα ευρώ προσοχής.
Ένα άδειο πλαστικό ποτήρι στα μούτρα σου... σε κοιτά στα μάτια κι εσύ .... δεν ξέρεις τι να πεις. Απλώνεις την ερημιά σου να γίνει ένα με τη δική τους, αλλά δεν δύνασαι να βοηθήσεις... κι αυτό πονάει πιο πολύ. Καμιά φορά δεν χωράει το μυαλό. Η παραπάνω εικόνα ανήκει υποχρεωτικά στην εποχή μας. Ένας αλλιώτικος πόλεμος συμβαίνει καθημερινά κι εμείς απλοί παρατηρητές ισχυρής θέσης μέσα από το Ι.Χ., άλλοτε δακρύζουμε κι άλλοτε σκεφτόμαστε πόσο καλά είμαστε. Η χειρότερη ανθρώπινη καταστροφή είναι η απελπισία. ΛΙώνουν τα πρόσωπα. Τους συνοδεύουν όμως οι ευχές που μοιάζουν με τα άστρα. Θαρρείς πως είναι κρεμασμένοι από μύριες ευχές, σ'ένα σεντόνι ολόλευκο κι αγνό σαν τότε που ήτανε να γεννηθούνε...και με το πρώτο φύσημα του αγεριού φεύγουν...., γιατί έτσι πρέπει. Να μπορούσα να βοηθήσω όλο τον κόσμο και το χαμόγελο να επιστρέψει στα χείλη όλων. Αυτό θα το ονόμαζα Πρωτοχρονιά , Χριστούγεννα , Πάσχα, Ζωή !


Συχνά αγοράζονται μαζί