close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ 88 ΣΥΝΤΑΓΕΣ




18,91 € 17,02 €
κερδίστε 1,89 €
Εξαντλημένο





Κωδικός είδους :
016.1437
Βάρος :
0.583 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
22χ17
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
213
Barcode :
9789601644233
ISBN :
978-960-16-4423-3
Ετος κυκλοφορίας :
2012

Περιγραφή

Μέσα στην κουζίνα του, γεμάτη κατσαρόλια και ατμούς, ψάρια να ροδοκοκκινίζουν στον φούρνο και κρέατα να τσιτσιρίζουν πάνω στις σχάρες, ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει για τους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των Αθηναίων. Αξημέρωτα ο σεφ φοράει τα αθλητικά παπούτσια, βάζει στην πλάτη το σακίδιό του και ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης για να βρει καλούδια, σπάνια χόρτα, τοπικά προϊόντα και τα πιο φρέσκα ψάρια. Μπαίνει σε μαγαζάκια-τρύπες όπου παλιοί τεχνίτες συνεχίζουν να παρασκευάζουν με μεράκι συνταγές δεκαετιών.

Μέσα σ' αυτό το βιβλίο ο Βασίλης Καλλίδης μάς μαθαίνει απλές συνταγές νέας ελληνικής κουζίνας. Ό,τι λέει η παράδοση μέσα από τα μάτια όμως ενός νέου σεφ. Ταξιδεύουμε μαζί του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο εστιατόριό του και μαθαίνουμε γωνιές της πόλης και εύκολες συνταγές


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Καλλίδης, Βασίλης

Ο Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα! Μετά από τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές. Αγαπημένες πόλεις όπου έζησε ή πέρασε καλά, το Παρίσι, το Κάιρο, το Μαρακές και η Νέα Υόρκη. Μεγάλο του πάθος, η ιαπωνική κουζίνα και το sushi! Παρόλα αυτά, τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την ελληνική δημιουργική κουζίνα. Μετά από μερικές "στάσεις" σε εστιατόρια της Αθήνας, το 2005, άνοιξε μαζί με τον καλύτερό του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, το "'Ανετον", στο Μαρούσι. Επιπλέον, κάνουν consulting σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα, ενώ παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά "Γαστρονόμος" της "Καθημερινής", "Βήμα Gourmet" της εφημερίδας "Το Βήμα", ενώ κάνει και τη συνταγογράφηση στο μηνιαίο ένθετο "Cook Book" της εφημερίδας "Έθνος". Από το 2009 παρουσιάζει τη στήλη μαγειρικής στο πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Mega.