close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
15,50 € 13,95 €
κερδίστε 1,55 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
011.4430
Βάρος :
0.28 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
256
Barcode :
9789601436241
ISBN :
978-960-143-624-1
Ετος κυκλοφορίας :
2021

Περιγραφή

Μετά από διεθνή έρευνα, αντλώντας από τις καλύτερες –και σε αρκετές περιπτώσεις εμπιστευτικές– πηγές, ανακάλυψα πολλά για τα αίτια και τις συνέπειες αυτής της πανδημίας. Κάποιοι ηγέτες, με τις παραλείψεις, τα λάθη ή τα ψέματά τους, οδήγησαν στον θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσαν στην παγκόσμια οικονομία ζημιά αρκετών τρισεκατομμυρίων.

Καθώς η ζωή μας ανατράπηκε από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δύο αιώνων, αυτό που σίγουρα πρέπει να αποκομίσουμε είναι τα διδάγματα που μας άφησε, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Για να μην υποφέρουν τα παιδιά μας από την πανδημία στα δέκα τους χρόνια, από τον αυταρχισμό στα είκοσί τους και την περιβαλλοντική καταστροφή στα τριάντα τους, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να μεταβούμε από την οικονομία της επιβίωσης στην οικονομία της ζωής. Εάν δεν ενεργήσουμε τώρα προς όφελος όλων, δεν πρόκειται να υπάρξει προοπτική στο μέλλον.

«Όπως και οι προηγούμενες πανδημίες στην παγκόσμια ιστορία, η σημερινή πανδημία είναι πρώτα απ’ όλα ένας επιταχυντής κυοφορούμενων εξελίξεων. Ολέθριων εξελίξεων. Αλλά και θετικών εξελίξεων. Ένας πολύ απότομος επιταχυντής.Πολλοί προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη σύγκριση μιας πανδημίας –της σημερινής πανδημίας– με έναν πόλεμο. Όπως και κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, οι νικητές θα είναι όσοι θα έχουν θάρρος και θα αποκτήσουν πρώτοι τα αναγκαία όπλα. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από ένα καινούριο ριζοσπαστικό σχέδιο, το οποίο αποκαλώ “η οικονομία της ζωής”».