close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΑ
22,90 € 7,05 €
κερδίστε 15,85 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.8605
Βάρος :
1.043 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
560
Barcode :
9789601658452
ISBN :
978-960-16-5845-2
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Μια συναρπαστική αφήγηση με έντονα δραματικά στοιχεία που καθηλώνουν τον αναγνώστη, μια πανοραμική απεικόνιση της γέννησης της σύγχρονης Κίνας, όσο και ένα διεισδυτικό και λεπτομερές πορτρέτο μιας γυναίκας: της παλλακίδας ενός μονάρχη που έγινε η αυτοκράτειρα που κρατούσε στα χέρια της τις τύχες του ενός τρίτου του παγκόσμιου πληθυσμού...

Η Τσισί (1835-1908) είναι η πιο σημαντική γυναίκα στην κινεζική ιστορία. Κυβέρνησε την Κίνα επί δεκαετίες και οδήγησε μια μεσαιωνική αυτοκρατορία στη νεότερη εποχή. Σε ηλικία δεκαέξι ετών επιλέχθηκε ως μία από τις πολλές παλλακίδες και σεξουαλικές συντρόφους του Αυτοκράτορα, μέσα από την καθιερωμένη πανεθνική διαδικασία επιλογής των βασιλικών συζύγων. Όταν εκείνος πέθανε, το 1861, τον διαδέχθηκε στον θρόνο ο πεντάχρονος γιος τους. Η Τσισί αμέσως οργάνωσε και έφερε σε πέρας ένα πραξικόπημα ενάντια στους αντιβασιλεύοντες που είχαν διοριστεί από τον σύζυγό της και κατάφερε να γίνει ο ουσιαστικός άρχοντας της Κίνας.

Η Κληρονόμος Αυτοκράτειρα κυβέρνησε σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πλήθος από μείζονες εθνικές κρίσεις: τις επαναστάσεις των Ταϊπίνγκ και των Μπόξερ, τους πολέμους με τη Γαλλία και με την Ιαπωνία, αλλά και την εισβολή οκτώ συμμαχικών δυνάμεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν η Βρετανία, η Γερμανία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γιουνγκ Τσανγκ δεν καταγράφει απλώς τον αγώνα της Τσισί στον στίβο της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής, αλλά επίσης ξεναγεί τον αναγνώστη στα άδυτα των μεγαλόπρεπων Θερινών Ανακτόρων της και του χαρεμιού της Απαγορευμένης Πόλης, όπου η Τσισί έζησε περιτριγυρισμένη από ευνούχους – έναν από τους οποίους ερωτεύτηκε, με τραγικές συνέπειες. Ο κόσμος τον οποίο περιγράφει εδώ η Γιουνγκ Τσανγκ με συναρπαστικές λεπτομέρειες μοιάζει σχεδόν απίστευτος, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο κράμα πολύ παλιών και πολύ ρηξικέλευθων στοιχείων.

Το βιβλίο βασίζεται σε αρχεία και στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα ως σήμερα, κυρίως κινεζικά, ιστορικά έγγραφα, όπως αυλικά αρχεία, επίσημη και ιδιωτική αλληλογραφία, ημερολόγια και μαρτυρίες, και δεν μπορεί παρά να φέρει επανάσταση στον τρόπο θεώρησης μιας κρίσιμης περιόδου της κινεζικής –και της παγκόσμιας– ιστορίας.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Jung, Chang

Η Γιουνγκ Τσανγκ γεννήθηκε το 1952 στο Ίμπιν της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας. Στα δεκατέσσερά της έγινε για σύντομο διάστημα ερυθροφρουρός και κατόπιν δούλεψε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Επανάστασης ως αγρότισσα, "ξυπόλυτη γιατρός", εργάτρια χαλυβουργίας και ηλεκτρολόγος, πριν γίνει φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας και βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Σετσουάν. Το 1978 έφτασε στην Αγγλία με μια από τις πρώτες υποτροφίες σπουδών της Λ.Δ. Κίνας. Λίγο αργότερα το Πανεπιστήμιο του Γιορκ της χορήγησε υποτροφία και το 1982 ανακηρύχθηκε από το ίδιο Πανεπιτήμιο διδάκτωρ γλωσσολογίας -η πρώτη φοιτήτρια από τη Λ.Δ. της Κίνας που απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Αγγλία. Ξεφεύγοντας σιγά σιγά από την αυστηρή επιτήρηση των πολιτικών "καθοδηγητών" της, γνωρίστηκε με τον καθηγητή ιστορίας στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και μετέπειτα σύζυγό της, Τζον Χαλιντέι, ο οποίος της συμπαραστάθηκε στα συγγραφικά της βήματα. Το πρώτο της βιβλίο, "Αγριόκυκνοι: τρεις κόρες της Κίνας", εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90, δύο χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα στην πλατεία Τιενανμέν, μεταφράστηκε σε τριάντα γλώσσες, πούλησε δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και διαβάστηκε σχεδόν από όλους (ελλ. εκδ. Εστία, 1997, 19η εκδ. 2006). Το δεύτερο βιβλίο της, η ιστορική βιογραφία "Μάο: η άγνωστη ιστορία", που συνέγραψε μαζί με τον Τζον Χαλιντέι, μετά από έρευνα ετών, κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 2006 (ελλ. εκδ. Εστία, 2007). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα έξω από την ηπειρωτική Κίνα, όπου είναι και τα δύο απαγορευμένα. Σήμερα ζει στο Λονδίνο, ταξιδεύοντας δυο-τρεις φορές το χρόνο στην πατρίδα της (εμπειρία την οποία η ίδια χαρακτηρίζει "δύσκολη").