close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
25,86 € 18,10 €
κερδίστε 7,76 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
049.0650
Βάρος :
0.926 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
737
Barcode :
9789601627670
ISBN :
978-960-16-2767-0
Ετος κυκλοφορίας :
2009

Περιγραφή

14ος αιώνας. Η πόλη της Βαρκελόνης βρίσκεται στη στιγμή της μεγαλύτερης ακμής της, έχει επεκταθεί προς τη Ριμπέρα, την ταπεινή συνοικία των ψαράδων, οι κάτοικοι της οποίας αποφασίζουν να χτίσουν, με τα χρήματα των εχόντων και τους κόπους των μη εχόντων, το μεγαλύτερο ναό όλων των εποχών που να δοξάζει την Παρθένο: τη Σάντα Μαρία ντε λα Μαρ, την Παναγία της Θάλασσας.
Η Παναγιά της Θάλασσας είναι τόσο η ιστορία της ανέγερσης μιας σπουδαίας εκκλησίας, όσο και η ιστορία του νεαρού Αρνάου, ενός δουλοπάροικου που αποδρά χάρη στον πατέρα του από το φέουδο του σκληρού αφέντη του και καταφεύγει στη Βαρκελόνη, όπου, υπό τη σκεπη της Παναγιάς της Θάλασσας, καταφέρνει να γίνει όχι μόνο ελεύθερος αλλά και πλούσιος πολίτης.Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την προνομιούχα θέση θα τον φτάσει ο φθόνος των συναθρώπων του, που εξυφαίνουν μια βρόμικη συνωμοσία με στόχο να τον ρίξουν στα δίχτυα της Ιεράς Εξέτασης...
Ένα επικό μυθιστόρημα που στην πλοκή του διασταυρώνεται η πίστη με την εκδίκηση, η προδοσία με τον έρωτα και τη φιλία, ο πόλεμος με την πανούκλα, σε έναν κόσμο σημαδεμένο από τη μισαλλοδοξία, την απληστία και την κοινωνική απομόνωση.


Συχνά αγοράζονται μαζί