close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ




11,10 € 9,99 €
κερδίστε 1,11 €
Συνήθως αποστέλλεται σε 2 με 7 εργάσιμες ημέρες





Κωδικός είδους :
108.5083
Βάρος :
0.26 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
160
Barcode :
9789601699127
ISBN :
978-960-16-9912-7
Ετος κυκλοφορίας :
2024

Περιγραφή


«Ξέρεις, εκείνη την πέτρα που τη βάζεις μπροστά σου και οδύρεσαι για όλες τις συμφορές σου, όλα τα βάσανά σου, όλους τους πόνους και τις δυσκολίες σου, της εμπιστεύεσαι όλα όσα έχεις στην καρδιά και δεν τολμάς να τα αποκαλύψεις στους άλλους... Της μιλάς, της μιλάς. Και η πέτρα σε ακούει, ρουφάει τις λέξεις σου, τα μυστικά σου. Μέχρι που μια ωραία μέρα σπάει. Γίνεται θρύψαλα. Και εκείνη τη μέρα, λυτρώνεσαι απ’ όλα τα βάσανά σου, απ’ όλους τους καημούς σου... Αυτή η πέτρα είναι η σενγκέ σαμπούρ, η πέτρα της υπομονής».
Μια γυναίκα, στο Αφγανιστάν αλλά και αλλού, ίσως, παραμένει στο πλευρό του πληγωμένου άντρα της. Κατά βάθος οι δυο αυτοί άνθρωποι δε γνωρίζονται. Οι ώρες, οι μέρες περνούν, ο πόλεμος πλησιάζει απειλητικά, η γλώσσα της γυναίκας λύνεται και αρχίζει να αφηγείται μια ζωή γεμάτη ταπεινώσεις, με την ελπίδα μιας πιθανής λύτρωσης.
Σ’ αυτό το μοναδικό, αλληγορικό και υπέροχο βιβλίο, που τιμήθηκε με το κορυφαίο γαλλικό βραβείο Γκονκούρ, μεταφράστηκε με εξαιρετική απήχηση σε περισσότερες από 25 γλώσσες και έγινε, από τον ίδιο τον συγγραφέα, συγκλονιστική ταινία, ο Ατίκ Ραχίμι δίνει φωνή αλλά και πρόσωπο σε μια αξέχαστη γυναικεία μορφή και, μέσω αυτής, σε μια πλειάδα εκατομμυρίων γυναικών που καταδικάζονται στη σιωπή.

«Αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό και θαρραλέο βιβλίο». Khaled Hosseini, συγγραφέας του Χαρταετοί πάνω απ’ την πόλη
«Η πέτρα της υπομονής είναι τέλεια: ακριβής, κοφτερή, με μια μόνιμη ηχώ, σαν απορία, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά στο διηνεκές».

Μετάφραση: Νίκη Καρακίτσου, Βασιλική Νικολοπούλου