close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
23,90 € 16,73 €
κερδίστε 7,17 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
006.7494
Βάρος :
0.882 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
749
Barcode :
9789606640759
ISBN :
978-960-6640-75-9
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

[Κοινωνική δικτύωση, κοινωνιολογία, ανθρωπολογία, διαδίκτυο, κυβερνοχώρος, Μ.Μ.Ε., δημοσιογραφία, διαφήμιση (& ψηφιακή διαφήμιση), θεωρία της επικοινωνίας, ψυχολογία, θεωρία της πληροφορίας, κατασκοπεία, κώδικες, νέες τεχνολογίες, φυσικές επιστήμες, στατιστική, βιολογία, μαθηματικά, φιλοσοφία των επιστημών].

Ο James Gleick παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του: ένα αποκαλυπτικό χρονικό που δείχνει πώς η πληροφορία έχει γίνει η καθοριστική ποιότητα της σύγχρονης εποχής -το αίμα, το καύσιμο, η ζωτική αρχή του κόσμου μας.

Η ιστορία της πληροφορίας αρχίζει σε μια εποχή ριζικά διαφορετική από τη δική μας, όταν κάθε σκέψη και κάθε ομιλία χανόταν αμέσως μόλις γεννιόταν.

Ξεκινώντας από την επινόηση της γραφής και των αλφαβήτων και από τα επί μακρόν παρεξηγημένα "ομιλούντα τύμπανα" της Αφρικής, ο James Gleick αφηγείται την ιστορία των τεχνολογιών της πληροφορίας που άλλαξαν την ίδια τη φύση της ανθρώπινης συνείδησης.

Προσφέρει πορτρέτα των κυριότερων προσώπων που συνέβαλαν στη σταθερή ανάπτυξη της σύγχρονης κατανόησής μας για την πληροφορία: του Τσαρλς Μπάμπατζ, του ιδιόρρυθμου εφευρέτη του πρώτου μεγάλου μηχανικού υπολογιστή - της 'Αντα Μπάιρον, της ευφυούς και κακότυχης κόρης του μεγάλου ποιητή, η οποία έγινε ο πρώτος πραγματικός προγραμματιστής - κεντρικών προσωπικοτήτων όπως ο Σάμουελ Μορς, ο 'Αλαν Τιούρινγκ και του Κλοντ Σάνον, που ήταν ο δημιουργός της ίδιας της θεωρίας της πληροφορίας.

Στη συνέχεια, ανοίγεται μπροστά μας η εποχή της πληροφορίας. Οι πολίτες αυτού του κόσμου γίνονται αναγκαστικά "ειδικοί": λάτρεις των δυαδικών ψηφίων και των ψηφιολέξεων. Και μερικές φορές νιώθουν να πνίγονται, καθώς τους σαρώνει ένας χείμαρρος από σύμβολα και σήματα, ειδήσεις και εικόνες, blogs και tweets.

"Η Πληροφορία" εξιστορεί πώς φτάσαμε ώς εδώ και περιγράφει πού κατευθυνόμαστε. Είναι ένα βιβλίο που θα αλλάξει τον τρόπο που "βλέπουμε" τον κόσμο, τους συνανθρώπους και την κοινωνία μας.

...Οι πρώτες ύλες ήταν διάσπαρτες και ακτινοβολούσαν στο τοπίο των αρχών του 20ού


Συχνά αγοράζονται μαζί