close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ
10,95 € 9,86 €
κερδίστε 1,10 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
003.1921
Βάρος :
0.259 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
109
Barcode :
9789607860613
ISBN :
960-7860-61-6
Ετος κυκλοφορίας :
2006

Περιγραφή

Το σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αυριανού πολίτη και κατ' επέκταση, της κοινωνίας.
Ο σύγχρονος δάσκαλος δεν είναι ο αναμεταδότης γνώσεων αλλά δημιουργός διαδικασιών κριτικής σκέψης, δηλαδή δάσκαλος σύμβουλος.
Η σημασία του Συμβουλευτικού ρόλου του εκπαιδευτικού είναι τεράστια στην ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση των μαθητών, επειδή είναι αυτός ο οποίος μέσα από την ανθρωπιστική εκπαίδευση θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν πληρώς ενεργοποιημένα και ολοκληρωμένα πρόσωπα.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καταδείξει την αναγκαιότητα της εισαγωγής της Συμβουλευτικής στο Δημοτικό σχολείο στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων - σχέσεων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλημάτων προσαρμογής και προβλημάτων συμπεριφοράς.
Στη συνέχεια σκιαγραφούνται τα προσόντα εκείνα που χαρακτηρίζουν τον εκπαιδευτικό ως φορέα συμβουλευτικής.
Συγγραφείς

Συλλογικό έργοΑγγελόπουλος, Ηρακλής

Ο Αγγελόπουλος Ηρακλής είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, της Α.Β.Σ.Θ. και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής οε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά.

Πολυδώρου, Αγγελική

Η Πολυδώρου Αγγελική είναι απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών, Νηπιαγωγών Παν/μίου Πατρών, Διδασκαλείου Παν/μίου Ιωαννίνων και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός οτην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ελληνικά συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Πολυδώρου, Ειρήνη

Η Ειρήνη Πολυδώρου αποφοίτησε από το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994 (βαθμός 'Αριστα). Συγχρόνως υπήρξε υπότροφος του Κληροδοτήματος Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1992-1994. Το 1998 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (βαθμός 'Αριστα) στην κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας - Λογοτεχνία - Θέατρο και Εκπαίδευση. Υπήρξε υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας) και πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή. Έχει υπηρετήσει ως δασκάλα επί 8 σχολικά έτη τόσο στην Ιδιωτική όσο και στη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου συνεχίζει το διδακτικό της έργο.