close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
7,70 € 6,93 €
κερδίστε 0,77 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
005.5538
Βάρος :
0.173 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
12x18
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
136
Barcode :
9789606533297
ISBN :
978-960-653-329-7
Ετος κυκλοφορίας :
2021

Περιγραφή

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά για μια ευτυχισμένη ζωή;

Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο Επίκουρος, έδωσε μια απάντηση που μοιάζει απλή: ευχαρίστηση. Το μόνο που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι ευχαρίστηση.
Σήμερα τείνουμε να συνδέουμε τη λέξη «επικούρειος» με την απόλαυση ενός καλού φαγητού ή κρασιού και με έναν παρακμιακό ηδονισμό. Αλλά αυτό απέχει έτη φωτός από το όραμα μιας ευχάριστης ζωής όπως το συνέλαβε ο Επίκουρος, ο οποίος εστίασε στις νοητικές και όχι στις σωματικές απολαύσεις, στην αποφυγή του πόνου και όχι στην άμεση επιδίωξη της ευχαρίστησης. Ο στόχος του, με λίγα λόγια, ήταν μια ζωή με αταραξία.

Με την ολοζώντανη και φινετσάτη γραφή του, ο Sellars ξεδιπλώνει την ιστορία της επικούρειας φιλοσοφίας, από έναν ιδιωτικό κήπο στις παρυφές της αρχαίας Αθήνας έως τους δρόμους της αρχαίας Ρώμης, αναλύοντας έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης για τη θέση μας στον κόσμο και το νόημα του θανάτου. Ένα βιβλίο που εμπνέει και διαφωτίζει, αντλώντας από την αρχαία σοφία εξαιρετικά επίκαιρα διδάγματα και προσφέροντάς μας έναν νέο τρόπο να αντιληφθούμε τι είναι σημαντικό στη ζωή.

Ποια είναι η αφετηρία και ο στόχος όλων όσα κάνουμε;
Τι χρειαζόμαστε πραγματικά για μια ευχάριστη ζωή;
Τι διακρίνει τον πραγματικό φίλο;
Πόσο σημαντική είναι η κατανόηση της φύσης;
Απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατανόηση των βασικών διδαγμάτων του σπουδαίου Έλληνα φιλοσόφου.


Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία της σειράς Η τέχνη του ζην

Όχι μόνο μια εξαιρετική εισαγωγή στην ιστορία της επικούρειας φιλοσοφίας, αλλά και ένας χρήσιμος οδηγός για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και διαφορετικά άγχη της σύγχρονης ζωής.
The Idler
Ο Sellars αναπτύσσει με μαεστρία τις επικούρειες ιδέες- και είναι βαθύς γνώστης των ελληνικών και λατινικών επικούρειων κειμένων.
The Guardian
Σε αυτό το μικρό και περιεκτικό βιβλίο, ο John Sellars μας εισάγει στις βασικές αρχές των Επικούρειων με υπέροχη σαφήνεια, φιλτράροντας την ουσία μιας αρχαίας φιλοσοφίας που γίνεται όλο και πιο επίκαιρη στους ταραγμένους καιρούς μας- Το συνιστώ ενθουσιωδώς σε αναγνώστες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων.
David Konstan, καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης


Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη