close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ
13,18 € 11,86 €
κερδίστε 1,32 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
049.1344
Βάρος :
0.313 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
20χ12
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
246
Barcode :
9789602117545
ISBN :
960-211-754-0
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Έργο με σαφείς αναφορές στην πολιτική επικαιρότητα της εποχής κατά την οποία γράφτηκε, η "Τιμή της ανταρσίας στη μαύρη αγορά" γνώρισε ένα εμβληματικό ανέβασμα από τον διάσημο σκηνοθέτη Patrice Chereau το 1968, μερικούς μήνες μετά τα γεγονότα του Μάη του '68 στο Παρίσι. Το ενδιαφέρον του έργου επ' ουδενί εξαντλείται ωστόσο στη διάσταση του ιστορικού ντοκουμέντου μιας κοινωνικής εξέγερσης, της θεατρικής μετουσίωσής της και των πρώτων βημάτων ενός νεαρού τότε συγγραφέα.

Αντίθετα, εξακολουθεί να γοητεύει ο πλούτος του κειμένου στο επίπεδο της θεατρικής γλώσσας, η "σκηνοθεσία" των αλλεπάλληλων εισβολών της πραγματικότητας μέσα στο θέατρο, οι γκροτέσκοι χαρακτήρες του Βασιλιά και της Βασίλισσας με το σαρκαστικό χιούμορ τους.

"Η τιμή της ανταρσίας στη μαύρη αγορά" λειτουργεί όμως και ως ειρωνικό σχόλιο πάνω στην παντοδυναμία του κειμένου στο θέατρο. Αποτελεί μοναδική περίπτωση ελληνικού έργου που, ταυτόχρονα με τον σπουδαίο σημειολόγο και θεωρητικό της λογοτεχνίας Ρολάν Μπαρτ, κηρύσσει τον "θάνατο του συγγραφέα" αποδίδοντας στη σκηνή και στον ηθοποιό τα σκήπτρα της θεατρικότητας.

Την έκδοση συμπληρώνει επίμετρο που περιλαμβάνει κριτικά κείμενα για το έργο και την παράσταση καθώς και επιστολές των Bernard Dort και Patrice Chereau προς τον συγγραφέα.

Επανέκδοση: εκδόσεις "'Ακμων". Πρόλογος: Δημήτρης Δημητριάδης. Επίμετρο: κείμενα των Patrice Chereau και Bernard Dort για την πρώτη παράσταση του έργου στη Γαλλία, το 1968.