close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ




28,62 € 25,76 €
κερδίστε 2,86 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
019.4132
Βάρος :
0.672 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
23χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
324
Barcode :
9789606717246
ISBN :
978-960-6717-24-6
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

- Ποιες ουσίες δρουν εναντίον του στρες και ποιες θεωρούνται ελιξήρια νεότητας;
- Αληθεύει ότι είκοσι κεράσια ισοδυναμούν με ένα δισκίο ασπιρίνης;
- Η έλλειψη ποιας ουσίας θεωρείται υπεύθυνη για ποικίλες ψυχικές διαταραχές, ακόμη και για την κλεπτομανία;
- Ποια τρόφιμα καταπολεμούν την αϋπνία;
- Με ποιον τρόπο ωφελούν τα κουκιά;
- Υπάρχουν τροφές που μειώνουν την επιθυμία για κάπνισμα;
- Το λευκό ή το κόκκινο κρασί υπερέχει σε θεραπευτικές ουσίες;
- Πώς δρουν τα σιαλικά οξέα, η σφιγγοσίνη, η μολυβδοπτερίνη, η ρεσβερατόλη και άλλες διακόσιες περίπου ουσίες που βρίσκονται στις τροφές μας;
- Γιατί το μητρικό γάλα δρα ως μικροβιοκτόνο;
- Σε τι μας χρειάζονται τα ποιλυακόρεστα οξέα και πού βρίσκονται;
- Ποιο ρόλο έχουν κάποια σπάνια σάκχαρα όπως η μαννόζη;
- Γιατί ο Ιπποκράτης συνιστούσε χυλό κριθαριού στους ασθενείς;

Εάν σας απασχολούν τα παραπάνω και πολλά παρόμοια ερωτήματα, θα βρείτε τις απαντήσεις στο παρόν βιβλίο, μαζί με πολυάριθμα ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με τη χημεία των συστατικών των τροφίμων, τη διατροφή και την υγεία. Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και πληθώρα ουσιών που απαντούν στα τρόφιμα ως ελάσσονα συστατικά, ευεργετικά για την υγεία, εξετάζονται για πρώτη φορά με διεξοδικό τρόπο υπό το πρίσμα των νεότερων επιτευγμάτων της επιστήμης.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Βάρβογλης, Αναστάσιος Γ.

Ο Αναστάσιος Βάρβογλης διατέλεσε καθηγητής Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πλέον, αντικείμενό του αποτελεί η συγγραφή ιστορικών και εκπαιδευτικών βιβλίων Χημείας, ενώ παράλληλα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της εκλαΐκευσής της, έχοντας ήδη έξι βιβλία αυτού του είδους στο ενεργητικό του. Επίσης είναι τακτικός συνεργάτης της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Scientific American.