close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
9,96 € 4,98 €
κερδίστε 4,98 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
085.2218
Βάρος :
0.351 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24Χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
158
Barcode :
9789604574841
ISBN :
978-960-457-484-1
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

Οι ''ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ" είναι ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο με σύντομα και σπονδυλωτά θεατρικά έργα. Ίσως θεωρηθεί εγχειρίδιο και βοήθημα, κατά κάποιον τρόπο, για εκπαιδευτικούς και μαθητές που θα ήθελαν να εκφραστούν μέσα από τη θεατρική πράξη, στο περιβάλλον του σχολείου. Θα μπορούσαν βέβαια να παρουσιαστούν αυτά τα θεατρικά κείμενα και από ομάδεσ νέων, έξω από το σχολείο, για παράδειγμα από πολοτιστικούς συλλόγους ή από άλλα σχήματα.
Τα τρία από τα πέντε αυτά θεατρικά έργα έχουν παιχτεί. Έχουν δηλαδή δολιμαστεί απέναντι σε κοινό και οι αντιδράσεις ήταν ενθαρρυντικές.
Φυσικά κάποιος μπορεί απλώς να διαβάσει το βιβλίο χωρίς να δοκιμάσει να ασχοληθεί με το θέατρο. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για τη δημιουργό τους αν τα λόγια και οι πράξεις των ηρώων των κωμωδιών, προκαλούσαν αυθόρμητο γέλιο στον αναγνώστη. Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αν τα επετειακά έργα προκαλούσαν στον αναγνώστη συγκίνηση. Θα ήταν όμως πραγματική ευτυχία, αν οι ήρωες των έργων έτσι όπως εμφανίζονται στα συγκεκριμένα σενάρια, ζωντάνευαν σε σε σχολικές θεατρικές σκηνές.
Συγγραφέας

Κίτου, Δήμητρα

Η Κίτου Δήμητρα γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο "Αρχαιολογικό-Ιστορικό" τμήμα του Α.Π.Θ. Το 1989 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Κομοτηνή. Το 1991 μετατέθηκε στη Δράμα. Το 2001 αποσπάστηκε στην Ιταλία. Το σχολικό έτος 2005-2006 παρακολούθησε μαθήματα που σχετίζονται με το θέατρο και την θεατρική πράξη σε ιδιωτική σχολή θεάτρου στην Παβία, όπου και έμενε. Στη σχολή αυτή, "Associazione Cantieri Nomadi-Centro di pratica e cultura teatrale di Pavia", είχε δασκάλα της τη Simona Assandri. Το 2006 επέστρεψε στη θέση της στην Ελλάδα. Τον επόμενο χρόνο παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Θέατρο-Θεατρική Παιδεία" στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δράμας από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2007, οργανωμένο από τη Γ. Γ. Ε. Ε. Ζει και εργάζεται στη Δράμα ως εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο. Είναι γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Παμμικρασιατικού συλλόγου Δράμας και υπεύθυνη της εφηβικής θεατρικής του ομάδας.