close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΦΥΡΕΣ... ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
19,90 € 17,91 €
κερδίστε 1,99 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
013.9294
Βάρος :
1.073 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
629
Barcode :
9786188419650
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Η προσέγγιση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας είναι ύψιστος διδακτικός στόχος και απαιτεί άρτια προετοιμασία που μπορεί να επιτευχθεί με το παρόν βιβλίο. Παρουσιάζονται είκοσι έξι κείμενα από το συγγραφικό έργο του Ξενοφώντα με τρόπο αναλυτικό ως εξής:
- Προηγείται περίληψη του έργου στο οποίο ανήκει το κείμενο
- Κάθε κείμενο έχει εισαγωγικό σημείωμα σύμφωνα με τις οδηγίες για τη νέα εξέταση
- Πριν από τα αδίδακτα κείμενα υπάρχει ένα εκτενές χωρίο του προηγούμενου πρωτότυπου κείμενου με παράλληλη μετάφραση που μπορεί να αξιοποιηθεί διακριτά ως αδίδακτο ή για την εισαγωγή στο νόημα.
- Σε κάθε κείμενο ακολουθεί πλήρης αναγνώριση όλων των λέξεων, με ιδιαίτερες παρατηρήσεις και παραπομπές οπού κρίνεται αναγκαίο. Γίνεται αναλυτική αναφορά στις σημασίες και τις συντακτικές δομές όλων των λέξεων.
- Η συντακτική ανάλυση των κείμενων δίνεται σχηματικά με μορφή άσκησης προς τους μαθητές, που καλούνται να αναγνωρίσουν κάθε πρόταση ως προς το είδος και τη λειτουργία και κάθε λέξη ως προς τη λειτουργία και την εξάρτηση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αυτενέργεια των μαθητών και η σταδιακή εξοικείωση και εμπέδωση των συντακτικών φαινομένων.
- Κάθε ενότητα κλείνει με μια σειρά γραμματικών και συντακτικών ασκήσεων καθώς και ερμηνευτικών ερωτήσεων σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας εξέτασης. Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις βρίσκονται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.
Η μελέτη του βιβλίου βοηθά τον ενδιαφερόμενο να εξοικειωθεί σταδιακά και να εμπεδώσει πλήρως τη λειτουργία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και, δρώντας με αυτενέργεια, να χτίσει ΓΕΦΥΡΕΣ... ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Συχνά αγοράζονται μαζί