close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΕΟΔΟΣΙΑ
17,00 € 15,30 €
κερδίστε 1,70 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
108.1226
Βάρος :
0.53 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
576
Barcode :
9789601435992
ISBN :
978-960-14-3599-2
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

«Η καταπληκτική ζωή μιας γυναίκας».

Νίκος Γκατζογιάννης, συγγραφέας του βιβλίου Ελένη

1923. Ένα νεαρό κορίτσι στην Κωνσταντινούπολη, που είχε χάσει και τους δύο γονείς, παρασύρεται στην τρικυμία της ανταλλαγής μαζί με τη μικρή αδερφή της. Καταλήγει σε προσφυγικό καταυλισμό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Με αποφασιστικότητα δημιουργεί νέα ζωή. ?ιορίζεται δασκάλα στη Φλώρινα. Εκεί γνωρίζει και παντρεύεται έναν νεαρό δικηγόρο υψηλής κοινωνικής θέσης, από μια ιστορική και τραγική μακεδονική οικογένεια.Η ζωή της εκτείνεται μέσα σε έναν αιώνα πολέμου και ειρήνης. Συχνά η θέληση και η επιμονή θα την ανταμείψουν με ευτυχία, η οποία όμως έρχεται και παρέρχεται. ?ύο ισχυρές γυναίκες, ένας γοητευτικός και ακατάβλητος άνδρας και ένα έξυπνο αλλά ασθενικό παιδί.

Ο αναγνώστης θα ζήσει αυθεντικές εικόνες από ιστορικά γεγονότα που τείνουν να ξεχαστούν ― Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μακεδονικός Αγώνας, ανταλλαγή πληθυσμών, κατοχικό δάνειο, Εμφύλιος Πόλεμος και τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η Θεοδοσία είχε διάβασμα να κάνει, αλλά δεν είχαν μείνει άλλα κεριά· είχε κάψει το τελευταίο το προηγούμενο βράδυ. Ήταν δεκατριών ετών, είχε μόλις μπει στο παρθεναγωγείο και έπαιρνε τη μόρφωσή της στα σοβαρά. Ήταν η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέρφια, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που είχαν χάσει και τους δύο γονείς τους· αισθανόταν μια υπευθυνότητα που της έδινε δύναμη. Ούτως ή άλλως ήταν από τη φύση της επιμελής. Ήταν περήφανη που πήγαινε σε ένα τόσο καλό ελληνικό σχολείο όπως το Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο.


Συχνά αγοράζονται μαζί