close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΕΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑ, ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
23,32 € 20,99 €
κερδίστε 2,33 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
005.4836
Βάρος :
0.7 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
408
Barcode :
9789603823049
ISBN :
978-960-382-304-9
Ετος κυκλοφορίας :
2017

Περιγραφή

Οι 'Αρροιτοι Λόγοι είναι καταστάλαγμα πολυετούς μελέτης και ερεύνης της αρχαίας ελληνικής γραματείας. Καταγράφουν τα συμπεράσματα τα οποία εξήχθησαν κατά τη διαδρομή του χρόνου. Παρουσιάζονται με μια σειρά βιβλίων με τον κοινό τίτλο 'Αρροιτοι Λόγοι και, αν και αυτοτελή, συνέχονται μεταξύ των.
Το παρόν βιβλίο "'Αρροιτοι Λόγοι - Θεοί, Σύμβολα, Αρχέτυπα των Ελλήνων" πλησιάζει την μυθολογία στο ψυχογονικό επίπεδο. Η ερμηνεία βασίζεται στην επική ποίηση του Ησιόδου, του Ομήρου, των "Αργοναυτικών" και των Ορφικών Ύμνων και αποσπασμάτων.
Η σκέψις των μεγάλων φιλοσόφων Ηρακλείτου, Πυθαγόρου, Εμπεδοκλέους, Πλάτωνος, Αριστοτέλους κ.ά. συνοδεύει τα κείμενα και αποδεικνύει την κοινή γραμμή μυθολογίας και ιστορίας.
Η αρχαία σοφία διά της αρετής των Ελλήνων κρούει και πάλι την θύρα του μέλλοντος.

Επανέκδοση: "Γεωργιάδης: Βιβλιοθήκη των Ελλήνων", 2004.
Συγγραφέας

Αλτάνη

Η Αλτάνη Παλιογιάννης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1933. Απεφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και συνέχισε τις σπουδές των αρχαίων ελληνικών με τον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή Π. Ξένο. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά, και σπούδασε μουσική και θεωρία της μουσικής στο Ωδείο της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης και στη Βασιλική Μουσική Σκηνή του Λονδίνου. Έκτοτε ασχολήθηκε με την μελέτη των αρχαίων μυθολογικών και φιλοσοφικών κειμένων. Έγινε γνωστή για το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο, το οποίο αποτελείται από μία σειρά 9 βιβλίων με τον γενικό τίτλο "'Αρρητοι λόγοι".