close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
9,70 € 8,73 €
κερδίστε 0,97 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
003.1408
Βάρος :
0.351 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
190
Barcode :
9789604231034
ISBN :
960-423-103-0
Ετος κυκλοφορίας :
2003

Περιγραφή

Η παιγνιοθεραπεία στηρίζεται στη βασική αρχή ότι το παιχνίδι αποτελεί μέσο εκτόνωσης των ψυχικών συγκρούσεων και τρόπο ακίνδυνης ικανοποίησης επιθυμιών, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τα παιδιά να κατανοούν τον κόσμο.
Εφόσον, λοιπόν, το παιχνίδι αποτελεί φυσικό μέσο έκφρασης των παιδιών, είναι αυτονόητο πως μέσω αυτού οι ενήλικες μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα μαζί τους, να κατανοήσουν πώς αυτά αισθάνονται στην πραγματικότητα και συνεπώς να τα βοηθήσουν αποτελεσματικότερα. Ταυτόχρονα τα παιδιά, στο πλαίσιο της παιγνιοθεραπείας, κατορθώνουν να αποστασιοποιηθούν από τα βιώματά τους και να αντιμετωπίσουν πιο ψύχραιμα τις τραυματικές τους εμπειρίες.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Cattanch, Ann

Η Ann Cattanch είναι διευθύντρια του Τμήματος Παιγνιοθεραπείας στο Ινστιτούτο Roehampton και συνιδρύτρια του "The Play Therapy Trust". Βοήθησε στη δημιουργία του τμήματος δραματοθεραπείας στην Akademie de Kopese Hof, Nijmegen στην Ολλανδία και εποπτεύει το Τμήμα Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας στην Αθήνα. Εργάζεται ως θεραπεύτρια στο Harrow NHS Community Trust και ως σύμβουλος παιδιών-ψυχοθεραπεύτρια σε άλλα τμήματα κοινωνικών υπηρεσιών στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.