close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
15,90 € 11,92 €
κερδίστε 3,98 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται σε 1 με 5 εργάσιμες ημέρες

Κωδικός είδους :
002.1469
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21x14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
302
Barcode :
9789607058569
ISBN :
9607058569
Ετος κυκλοφορίας :
1996

Περιγραφή

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Ο πόλεμος σερβίρεται και ζεστός και κρύος, ανάλογα με την εποχή. Πουλιέται και λιανικά και χονδρικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο πιο ζεστός πόλεμος που έγινε μέχρι σήμερα ήταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος. Που μαζί με τον Πρώτο αποτελούν δίδυμο. Δεν ξέρουμε τι μορφή θα έχει ο Τρίτος που ήδη άρχισε να ψήνεται. Η "ισορροπία του τρόμου" που προκάλεσε η ύπαρξη της ατομικής βόμβας είχε σαν συνέπεια ο Τρίτος να παραμείνει για πολλά χρόνια στην κατάψυξη. Ο καταψυγμένος Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος λέγεται Ψυχρός. Όμως το ψυγείο χάλασε με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και το περιεχόμενό του, αν δεν καταναλωθεί έγκαιρα, θα βρωμίσει. Σοβαροί θερμοί πόλεμοι ανάμεσα σε κομουνιστές και κομουνιστές, ή κομουνιστές και καπιταλιστές, δεν έγιναν μέχρι την πτώση του υπαρχτού σοσιαλισμού. Δεδομένου ότι ο υπαρχτός σοσιαλισμός πέρασε στην ανυπαρξία, οι μελλοντικοί πόλεμοι, τοπικοί και παγκόσμιοι, δεν μπορεί παρά να αφορούν αποκλειστικά τον καπιταλισμό.
Μέσα από την ιστορία του Μεσοπολέμου, που είναι η μεταβατική περίοδος από τον Πρώτο στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, που είναι το πρελούντιο στο Δεύτερο, του Δευτέρου, που είναι ο κυρίως ειπείν πόλεμος σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, του Μεταπολέμου, που είναι ένας πολύ ιδιόμορφος διπλωματικός πόλεμος, του Ψυχρού Πολέμου, που ήταν η αιτία της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης και την προκάλεσε μέσα από μακρόχρονη διάβρωση, και του Πολέμου της Κορέας, που είναι η τρελή ουρά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να καταλάβει πώς λειτουργεί ο εμπόλεμος καπιταλισμός μέσα από μια αλληλουχία συναρτημένων πολέμων.
Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι καπιταλιστές συμμαχούν με τους κομουνιστές κατά των καπιταλιστών. (Και ο φασισμός καπιταλισμός είναι). Τι μπορεί να σημαίνει μια τόσο τρελή συμμαχία; Γιατί ο φασισμός (που είναι καπιταλισμός) και η "εξελιγμένη" του μορφή, ο ναζισμός (που κι αυτός είναι καπιταλισμός) προκαλούν τόσο φόβο στον καπιταλισμό; Τι θα κάνουμε χωρίς κομουνιστές στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο; Κανείς δε θα μπορούσε να το πει από τώρα. Βλέποντας και κάνοντας. Βλέποντας τον πάντα υπαρχτό φασισμό και κάνοντας, σύμφωνα με τη γνώση που θα αποχτήσουμε από τη μελέτη του φασιστικού φαινομένου. Το τελευταίο κεφάλαιο επιχειρεί μια τέτοια μελέτη.


Συχνά αγοράζονται μαζί