close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ - ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΟΥ
11,10 € 9,99 €
κερδίστε 1,11 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
000.6135
Βάρος :
0.33 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
12x18
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
380
Barcode :
9789606530104
ISBN :
978-960-653-010-4
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

Μια προσιτή και σύγχρονη προσέγγιση των πιο εμβληματικών ομιλιών από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, η οποία οδηγεί τον αναγνώστη στην ουσία της εκτεταμένης γνώσης του συγγραφέα σχετικά με θέματα διπλωματίας, εξωτερικής πολιτικής και πολέμου.

Γιατί τα έθνη οδηγούνται σε πόλεμο; Για ποιες αξίες είναι πρόθυμοι να πεθάνουν οι πολίτες; Τι δικαιολογεί την εισβολή σε μια ξένη χώρα; Και η τεκμηρίωσή της την κάνει σωστή;
Για σχεδόν 2.500 χρόνια, φοιτητές, στοχαστές και πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες διαβάζουν τις εύγλωττες και οξυδερκείς ομιλίες από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, αναζητώντας έμπνευση από τη διορατικότητά του σε θέματα στρατιωτικών συγκρούσεων, διπλωματίας και αντιδράσεων ανθρώπων και χωρών σε περιόδους κρίσης.
Στο βιβλίο Θουκυδίδης: Περί Πολέμου, παρουσιάζονται οι πιο επιδραστικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες του σε μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση από τη Johanna Hanink, η οποία συνοδεύεται από μια διαφωτιστική εισαγωγή, αναλυτικές σημειώσεις, καθώς και από το πρωτότυπο κείμενο σε παραβολή με το μεταφρασμένο.
Το αποτέλεσμα, μια εξαιρετικά προσιτή εισαγωγή στο μακροσκελές και απαιτητικό έργο του Θουκυδίδη Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, η οποία μυεί τον αναγνώστη στο έργο του διαχρονικού στοχαστή.

Αυτό το λεπτό και ελαφρύ βιβλίο έχει τεράστια βαρύτητα, αφού περιλαμβάνει συγκλονιστικές και εύληπτες μεταφράσεις των σημαντικότερων ομιλιών από το έργο του Θουκυδίδη Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου. To Θουκυδίδης: Περί Πολέμου αποτελεί βασικό ανάγνωσμα για όποιον επιθυμεί να μάθει πώς μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις αποτυγχάνουν, δημοκρατίες καταρρέουν και αυτοκρατορίες φτάνουν στο τέλος τους.
Bryan Doerries, συγγραφέας του The Theater of War: What Ancient Greek Tragedies Can Teach Us Today
To βιβλίο Θουκυδίδης: Περί Πολέμου απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς των κλασικών σπουδών, της ιστορίας και της πολιτικής επιστήμης, καθώς και σε πολιτικούς αναλυτές και στοχαστές και στρατηγικούς αναλυτές. Η Hanink δημιούργησε μια αξιοσημείωτη πηγή, η οποία εισάγει τον αναγνώστη στα πρωταρχικά διλήμματα των πολεμικών επιχειρήσεων και της εξωτερικής πολιτικής στον αρχαίο, αλλά και στον σύγχρονο κόσμο.
Nicholas D. Cross, Bryn Mawr Classical Review

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη
Κείμενα: Johanna Hanink