close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019)
18,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.9637
Βάρος :
0.4 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
12x17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
526
Barcode :
9789605689285
ISBN :
978-960-568-928-5
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Η παρούσα συλλογή βασικής νομοθεσίας ιδιωτικού διεθνούς δικαίου περιέχει ορισμένες από τις σχετικές με αυτό το επιστημονικό αντικείμενο διατάξεις. Κατ’αρχήν παρατίθενται εκείνες οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν στις έννομες σχέσεις με στοιχείο αλλοδαπότητας και με βάση τις οποίες η προηγούμενη γενεά νομικών είχε μάθει να εργάζεται. Πρόκειται όμως για διατάξεις, των οποίων το πεδίο εφαρμογής περιστέλλεται συνεχώς την τελευταία δεκαπενταετία.

Τούτο κυρίως οφείλεται στην έντονη νομοθετική δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στον χώρο του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Η συνεχής προσθήκη νέων διατάξεων, κυρίως μέσω των κανονισμών που ρυθμίζουν θέματα διεθνούς δικαιοδοσίας, εφαρμοστέου δικαίου και αναγνωρίσεως/εκτελέσεως αποφάσεων, έχει ριζικά μεταβάλει το ισχύον δίκαιο. Η παράθεση του συνόλου των κανονισμών ιδιωτικού διεθνούς δικαίου θα είχε υπέρμετρα αυξήσει την έκταση της παρούσας συλλογής, ενώ επίσης μόνο η ψηφιακή τεχνολογία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επιτυχή παρακολούθηση της ακατάπαυστης παραγωγής νέων διατάξεων. Εξ άλλου η παρούσα έκδοση πρωτίστως απευθύνεται στους φοιτητές Νομικής, ο βομβαρδισμός των οποίων με πληθώρα διατάξεων δεν προάγει την υπό διαμόρφωση νομική σκέψη τους.

Για τον λόγο αυτόν, η συλλογή επικεντρώνεται σε εκείνους τους κανονισμούς που είναι οι σημαντικότεροι για τη νομική πράξη, μεταξύ των οποίων οι κανονισμοί Βρυξέλλες Ια, Βρυξέλλες ΙΙα, Ρώμη Ι και Ρώμη ΙΙ.

Δύο από τα ένδεκα νομοθετήματα της συλλογής αναφέρονται στη διαιτησία, η οποία παρά την μάλλον περιορισμένη αποδοχή της στην ελληνική νομική πραγματικότητα δεν παύει να εμφανίζει ενδιαφέρον ως ένας μηχανισμός για την επίλυση των διαφορών, που συμπληρώνει το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης.


Επιμέλεια: Βασιλακάκης Ευάγγελος