close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α' ΤΟΜΟΣ
21,20 € 16,96 €
κερδίστε 4,24 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
085.0555
Βάρος :
1.045 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ16
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
641
Barcode :
9789602392089
ISBN :
960-239-208-8
Ετος κυκλοφορίας :
1995

Περιγραφή

Η "Ιστορία της Μακεδονίας", που συνέγραψε ο καθηγητής N.G.L. Hammond (και οι συνεργάτες του G. Τ. Griffith του Β' τόμου και F. W. Walbank του Γ' τόμου), είναι ήδη ένα έργο κλασικό στο είδος του, και παράλληλα απολύτως ενημερωμένο σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες αντιλήψεις σε ποικίλα ιστορικά θέματα και ερωτήματα. Έργο ρηξικέλευθο, ανατρέπει δεδομένα, αποκαθιστά αλήθειες, ερμηνεύει και διασαφηνίζει δυσκολίες και ζητήματα χαλεπά και δυσευκρίνιστα. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, ήταν κάτι το επιβαλλόμενο η μεταφορά του στην ελληνική γλώσσα, αφού η ουσία του σχετίζεται άμεσα με την Ελλάδα και μια μεγάλη, τη βορειότερη περιοχή της.
Ωστόσο η βούληση του εκδότη από μόνη της δεν αρκούσε, όπως δεν αρκούσαν μονάχα οι καλές προθέσεις. Απαιτήθηκε συνδυασμένη δουλειά δύο και πλέον ετών για να ολοκληρωθεί η μεταφραστική εργασία και διάστημα μεγαλύτερο του έτους για να διαβαστούν τα δοκίμια, να ελεγχθούν εξονυχιστικά, να ταυτιστούν ονόματα προσώπων, τοπωνύμια κ.ο.κ. Ο επιμελητής οφείλει πολλές ευχαριστίες στην κυρία Ελένη Μπενάκη για τη βοήθεια που του προσέφερε ιδίως σε θέματα αρχαιολογικά και όρους.
Σε ό,τι αφορά τη γλώσσα (μια και οι μεταφραστές ήταν εφτά), επιχειρήθηκε το γεφύρωμα του διαφορετικού ύφους που χρησιμοποιούσε ο κάθε μεταφραστής, αλλά δόθηκε περισσότερη προσοχή στην ουσία απ' ό,τι στον τύπο και τη φόρμα. Οι ενδεχόμενες διπλοτυπίες στην ορθογραφία, την έκφραση, ακόμη και στη σύνταξη, ας μην ξενίσουν λοιπόν' σημασία πρώτιστη είχε η ουσία και αυτή απορρόφησε τις προσπάθειες του επιμελητή. [...]

(από τον πρόλογο, Θανάσης Γεωργιάδης)


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Hammond, Nicolas Goeffrey Lempriere

Ο N. G. L. Hammond (1907-2001) υπήρξε διακεκριμένος βρετανός ιστορικός, ειδικευμένος στην αρχαία ελληνική ιστορία και στην ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα κολέγια Fettes College, Gonville και Caius College του Καίμπριτζ. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε στην Ελληνική Εθνική Αντίσταση, ως μέλος της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής. Μετά τον πόλεμο διετέλεσε διευθυντής σπουδών στο Clifton College μεταξύ 1954-1962, και στη συνέχεια καθηγητής ελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Bristol μεταξύ 1962-1973. Ως ιστορικός έγινε κυρίως γνωστός για τις εργασίες του για τον Μέγα Αλέξανδρο και υποστήριξε σθεναρά την αιγαιακή προέλευση του πολιτισμού των μακεδόνων βασιλέων, πριν η αρχαιολογική σκαπάνη φέρει στο φως τα ευρήματα των ανακτόρων της Βεργίνας. Για την επιστημονική του προσφορά τιμήθηκε με τους τίτλους Commander of the British Empire (CBE) και Distinguished Service Order (DSO). Πέθανε στις 24 Μαρτίου του 2001.