close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΥΣΤΕΡΑ...
12,42 € 11,18 €
κερδίστε 1,24 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
000.3864
Βάρος :
0.438 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
243
ISBN :
960-86147-9-1
Ετος κυκλοφορίας :
2004

Περιγραφή

Σ' αυτό το γραπτό θα προσπαθήσω να γράψω μια ωδή, ένα μοιρολόι, δίχως πάθος και γδικιωμό για τα δημοκρατικά νιάτα που σκοτώθηκαν δίχως να δικαστούν σ' ολόκληρη την πατρίδα και ειδικά εκεί στο Μοριά...
Δε μ' αρέσει να "ξαίνω πληγές", αλλά πιστεύω ότι αυτά τα τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στον τόπο μας δεν πρέπει να τα σκεπάσει η λήθη, πρέπει να γραφτεί καθαρά η αλήθεια απ' όλους τους Έλληνες, απ' όποια μεριά του λόφου κι αν πολέμησαν τους κατακτητές, πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, τα νιάτα να μάθουν τι έγινε τότε, ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά αυτό το αδελφοκτόνο μακελειό, που γέμισε πόνο, θλίψη, τάφους κι ορφάνια την πατρίδα και την κράτησαν ξοπίσω για χρόνια πολλά... Το μακελειό των αγωνιστών του Δ.Σ.Π. (Δημοκρατικός Στρατός Πελοποννήσου) στο Μοριά θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως το πιο σκληρό και μακάβριο γεγονός ίσως των τελευταίων 100 χρόνων που συνέβη στην πατρίδα.
Συγγραφέας

Πιερρουτσάκος, Γιάννης

Ο Γιάννης Πιερρουτσάκος γεννήθηκε στο Γύθειο της Λακωνίας το 1924. Σπούδασε Μηχανολόγος Τεχνολόγος-Μηχανικός και ειδικεύτηκε στα καύσιμα - λιπαντικά - αυτοκίνητα. Τελείωσε τη ΣΕΛΕΤΕ (εκπαιδευτικός λειτουργός), δίδαξε για χρόνια στα Τεχνικά Σχολεία κι έγραψε αντίστοιχα συγγράμματα. Για καιρό παρουσίασε στην τηλεόραση, στην εκπομπή "Σπεύσε Βραδέως", τεχνικά θέματα καύσιμα - λιπαντικά - αυτοκίνητα. Εργάστηκε για 15 χρόνια στην εταιρία κι ασχολήθηκε επιτυχώς με το αυτοκίνητο - καύσιμα - λιπαντικά - ανταλλακτικά. Ως συνδικαλιστής εκλέχθηκε σύμβουλος των δευτεροβάθμιων επαγγελματικών οργανώσεων (ΟΒΣΑ) και (ΠΟΒΕΑΜ) απ' όπου απεχώρησε ως επίτιμος πρόεδρος. Όταν βγήκε στη σύνταξη, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία κι έγραψε τα ακόλουθα βιβλία: 1. Δώστε τα χέρια αδέρφια (κατοχικό μυθιστόρημα) 2. Η κόρη του χτικιάρη (μυθιστόρημα) 3. Ανακρίτρια Σαμάνθα Πρίφτη (αστυνομικό μυθιστόρημα) 4. Στην ανέμης τον τροχό (10 διηγήματα) 5. Αγάπη δίχως αύριο (διήγημα) 6. Σ' αγαπώ τόσο (διήγημα) 7. Η βεντέτα (νουβέλα) 8. Σφυγμοί κι ανάσες (ποιήματα) 9. Στον ίσκιο του 21 αιώνα (ποιήματα) 10. Θύμησες που θέλω να ξεχνώ (πεζοτράγουδα) 11. Το ανόριστο κάτι (ποιήματα) 12. Αστραψιές (ποιήματα) 13. Ωδές και σπονδές (Ωδές) 14. Η Στερνή Πορεία (νουβέλα) 15. Ομερτά (μυθιστόρημα) 16. Η διάγνωση - ο νόθος γιος (2 διηγήματα) 17. Ο Πλανήτης των Μακάρων (διήγημα) 18. Κι ύστερα, ύστερα (κατοχικό αφήγημα) 19. Ο Πλάτωνας στην εποχή του (3 ομιλίες) 20. Προσωπογραφίες προσωπικοτήτων (31 ομιλίες) 21. Φως στο τούνελ της μεταφυσικής (ομιλίες) Υπήρξε για τρεις διετίες Πρόεδρος της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών "Νέος Πνευματικός Κύκλος", την οποία ίδρυσε μαζί με μια ομάδα εκλεκτών λογοτεχνών και εικαστικών, στην Καλλιθέα. Σήμερα είναι επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρίας αυτής.