close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΜΕΝΟΣ




11,95 € 10,76 €
κερδίστε 1,20 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
101.9034
Βάρος :
0.252 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
160
Barcode :
9789605212490
ISBN :
978-960-521-249-0
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Ξέρουμε ότι έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις, ημερίδες, συνέδρια και διατριβές για πρόσωπα της λογοτεχνίας αναγνωρισμένα ως καθαρά φαντασιακά προϊόντα: Οδυσσέας, Οιδίπους, ο Γιλγαμές, για να μην αναφερθώ σε θεϊκές οντότητες πάσης μορφής ή ηγέτες θρησκειών κλπ. κλπ.
Το 1997 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με το Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς παρουσιάσαμε την πρώτη (Παγκόσμια τότε) Συνάντηση Φαντασιακής Λογοτεχνίας με επίκεντρο τον (φαντασιακά διάσημο) Γερμανό συγγραφέα 'Αρτουρ Τζοφ 'Αρενς. Έλαβαν μέρος μελετητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η ημερίδα είχε μεγάλη απήχηση, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια.
Με τη θερμή ανταπόκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων σκεφτήκαμε να δώσουμε εδώ τη συνέχεια, με μια νέα Συνάντηση Φαντασιακής Λογοτεχνίας.
Μερικοί ασφαλώς θα πουν: σε μια εποχή δύσκολη, σε μια χώρα κλυδωνιζόμενη διαρκώς, θα ασχολούμαστε με φαντασίες; Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι ολόκληρη σχεδόν η λογοτεχνία, από κτήσεως λόγου, προϋποθέτει προσωπικότητες που δεν είναι παρά προϊόντα φαντασίας, κάποια από τις απαντήσεις που θα μπορούσαν να δοθούν είναι ότι σε μια χώρα που τα τελευταία διακόσια σχεδόν χρόνια επιβιώνει φαντασιωνόμενη τα πεπραγμένα των προκατόχων, η διατριβή στον χώρο του φανταστικού μοιάζει μάλλον ρεαλιστική.
Φαίνεται ότι το καβαφικό υπόρρητο "Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως, πού κάπως ξέρεις από φάρμακα- νάρκης του άλγους δοκιμές, εν Φαντασία και Λόγω", δίνει ένα ακόμα κλειδί: Οι συγγραφείς δημιουργούν με δύο εργαλεία κυρίως: τη φαντασία και τον λόγο. Αυτά τα στοιχεία καλούμαστε να ξαναπιάσουμε σήμερα όχι ως φάρσα ή παρωδία αναγκαστικά, αλλά με όλο το κύρος του φαντασιακού ρεαλισμού που διαθέτει ο καθένας. [...]