close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΚΑΤΑ ΤΟΚΙΣΤΩΝ - ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ
10,00 € 9,00 €
κερδίστε 1,00 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
005.5202
Βάρος :
0.27 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
132
Barcode :
9789606122293
ISBN :
978-960-612-229-3
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Σε εποχές, όπως η δική μας, που η νόθευση του ήθους και αυτών των Χριστιανών οδηγεί στην ανάδυση και επικράτηση πτωτικών διαστροφών, όπως ο ατομισμός και η υλοκρατία, διαμορφώνεται μια κοινωνία, στην οποία ισχύει το "HOMO ΗΟΜΙΝΙ LUPUS". Οι άνθρωποι της πτώσης συμπεριφερόμεθα ως λύκοι ο ένας προς τον άλλο, επιδεικνύοντας αρπακτικές διαθέσεις και συμπεριφορές, με κορύφωση την εκμετάλλευση του συνανθρώπου μέχρι την εξουθένωσή του.
Η κοινωνία χριστιανικά πρέπει να ζει και να κινείται σε πνεύμα ισότητας, αδελφοσύνης και δικαιοσύνης, με κορύφωση την αγάπη μεταξύ των μελών της.
Ο ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να διαθέτει αγιασμένο "βίο" και "πολιτεία", αγωνιζόμενος εν Χριστώ και στην ατομική προσπάθειά του, αλλά και ως μέλος της κοινωνίας με τους εν Χριστώ αδελφούς του.
Αυτό το μήνυμα προβάλλει και προσφέρει, με τρόπο δυναμικό και αγωνιστικό, αυτό το βιβλίο, προβάλλοντας το ζήτημα του τόκου και την υλόφρονα συμπεριφορά των τοκιζόντων, όπως περιγράφεται και ελέγχεται από τους μεγάλους Αγίους Πατέρες και Ποιμένες της Ορθοδοξίας.
Οι 'Αγιοι Πατέρες - συγγραφείς των κειμένων αυτών, που σχετίζονται άμεσα με τη διδασκαλία και ποιμαντική τους διακονία, προσφέρουν "εν Χριστώ" τα φάρμακα της θεραπείας, που είναι η θέαση του συνανθρώπου ως αδελφού και πλάσματος Θεού, από τον οποίο εξαρτάται η αιώνια ζωή μας.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
- ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΚΙΣΤΩΝ
- ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΚΙΣΤΩΝ (και προτροπή για την αποφυγή του δανεισμού)
- ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ
- ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ "ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΙΝΑ ΠΟΙΩΣΙΝ ΥΜΙΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΥΜΕΙΣ ΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙΣ ΟΜΟΙΩΣ", ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΙΣΤΩΝ

Πρόλογος ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Επιμέλεια ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ