close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΚΗΠΟΣ & ΒΕΡΑΝΤΑ (ΣΤΑΜΟΥΛΗ)
19,41 € 17,47 €
κερδίστε 1,94 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.1092
Βάρος :
0.595 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
238
ISBN :
960-351-603-1
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό κηπουρικής που δίνει απαντήσεις σε καθημερινά ζητήματα περιποίησης των φυτών του κήπου και της βεράντας όπως είναι το κλάδεμα, η λίπανση, η προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τους εχθρούς και τις ασθένειες.
Οι συγγραφείς παρουσιάζουν ανά δίμηνο τόσο τις εργασίες όσο και πολλά πρακτικά θέματα σε μια προσπάθεια να τονιστεί η διαφορετική εποχικότητα των εργασιών ανάλογα με το κλίμα της κάθε περιοχής.
Οι ιδιόμορφες ελληνικές κλιματικές συνθήκες αποτέλεσαν τη βάση για τις λύσεις που προτείνεται, ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και παράγοντες όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η σκίαση από ψηλά κτήρια αλλά και η ξηρή ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος.
Ένα βιβλίο που αποσκοπεί στο να καλλιεργήσει το μεράκι για την φροντίδα των φυτών του κήπου και της βεράντας, ώστε η ενασχόλησή μας με την κηπουρική, εκτός από χόμπι, να γίνει και μάθημα ζωής.
Συγγραφείς

Ανδριτσόπουλος, Ταξιάρχης

Ο Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος γεννήθηκε το 1962 και σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε φυτώρια στην παραγωγή καλλωπιστικών φυτών και στον σχεδιασμό και διαμόρφωση κήπων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού "Κηποτεχνία - Ανθολόγιο" και συνεργάστηκε με το περιοδικό "Αγρόκτημα" και τηω Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Σήμερα επιμελείται τα θέματα κήπου και περιοδικού "House & Garden" και διδάσκει στον κύκλο μαθημάτων "Κηπουρική για όλους" του Δήμου Κηφισιάς.

Θυμάκης, Νίκος

Ο Νίκος Θυμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1996. Δουλεύει ως κηποτέχνης και μελετητής. Συνεργάζεται ως επιστημονικός συντάκτης με τα περιοδικά "Κηποτεχνία", "Αγρόκτημα" και "Garden and Flower Business". Είναι ειδικός συνεργάτης της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και διδάσκει στον κύκλο μαθημάτων "Κηπουρική για όλους" του Δήμου Κηφισιάς.