close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ; ZAPPING ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ
12,48 € 11,23 €
κερδίστε 1,25 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.6508
Βάρος :
0.297 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
239
Barcode :
9789604005499
ISBN :
978-960-400-549-9
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Τελικώς, υπάρχει καλή Τηλεόραση; Κι αν ναι, ποιο είναι το πρότυπό της;

Οι αποσπασματικές θεωρήσεις (και πρακτικές) δεν δίνουν πειστική απάντηση στις αιχμηρές - κάποτε και ανυπόκριτες κριτικές. Το ζητούμενο "πρότυπο" οφείλει να προκύψει από τη γενική αποδοχή του, δίχως αφορισμούς, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνιστάμενες του Πολιτισμού και τις συνιστώσες της Παράδοσης, δημιουργώντας ένα πλαίσιο αρχών απαγκιστρωμένο από αφυδατωμένα ηθικά μοντέλα που επιβιώνουν με δογματικές αντιλήψεις.

Η Τηλεόραση είναι η ίδια η ζωή. 'Αλλοτε ως πλοηγός της, άλλοτε ως παρακολούθημά της, άλλοτε ως καθρέπτης της. Το πρόβλημα είναι στην ποιότητα του ειδώλου, καθώς το εύρος των δυνατών διαθλάσεων του κατόπτρου καθιστά δυσδιάκριτη την πραγματικότητα.

Έτσι, αν ο καλός Πολίτης είναι ο ενεργός Πολίτης, τότε ο παθητικός τηλεθεατής μεταβάλλεται εύκολα σε πολλαπλασιαστή αμφιλεγόμενων μηνυμάτων. Κι είναι αυτός που θεμελιώνει το μέλλον με την εικονική πραγματικότητα.

Την Τηλεόραση που θέλουμε τη φτιάχνουμε εμείς, με τις επιλογές που κρίνουμε πως μας αξίζουν...
Συγγραφέας

Συριόπουλος, Γιώργος

Ο Γιώργος Συριόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1963, με πατρική καταγωγή από τα Τρόπαια της... Ευρωπαϊκής Γορτυνίας (Αρκαδία). Σπούδασε Δημοσιογραφία στις Βρυξέλλες και εργάστηκε επτά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Δημοσιογράφου - Ευρωβουλευτή Δημοσιογράφου Τάκη Λαμπρία. Φεντεραλιστής, με συμμετοχή σε πολλές δράσεις ανάδειξης της πολυ-πολιτισμικής Ευρώπης, μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1990 συμμετείχε ως ένας από τους 175 ειρηνιστές που πήγαν στο Ανατολικό Τιμόρ για να αντιταχθούν στην ινδονησιακή εισβολή, ενώ το 1993 οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές τον εξέλεξαν Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος και ανέλαβε πρωτοβουλίες στο πρόγραμμα κατά του ρατσισμού "Όλοι διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι", του Εθνικού Συμβουλίου Οργανώσεων Νέων Ελλάδος. Ως Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης για το "Βραβείο Γυναίκες της Ευρώπης", υποστήριξε την υποψηφιότητα της Ειρήνης Παπά, η οποία κέρδισε επάξια τον ευρωπαϊκό τίτλο. Δημοσιογράφος - Σύμβουλος Επικοινωνίας, με έφεση στα ευρωπαϊκά θέματα, εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ομογένειας, στις εφημερίδες "Ροδιακή" και "Γνώμη", στον τηλεοπτικό σταθμό "Seven-Χ", στο δημοτικό ραδιόφωνο "Αθήνα 984", στο περιοδικό "ΕΕ", στην "ΕΡΑ", και ως ειδησεογράφος τηλεπαρουσιαστής στην "ΕΤ-1" και στη "ΝΕΤ". Διετέλεσε Διοικητικός Διευθυντής στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και είναι Μέλος των δημοσιογραφικών Ενώσεων: ΕΣΗΕΑ, ΕΣΑΤ και ΑJΡΕ (Association des Journalistes Parlementaires Europeens). Ως Διευθυντής Εκδόσεων της ΕΡΤ ανανέωσε με τη συνδρομή των συναδέλφων του το περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση", προσφέροντας στο κοινό πολιτισμικούς θησαυρούς από το πολύτιμο αρχείο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Το 2008 του απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση για το περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση" και την ίδια χρονιά, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της "ΕΡΑ", πραγματοποίησε ημερίδες δημόσιου διαλόγου σε 12 πόλεις με θέμα "Ραδιοτηλεοπτικός & Παιδικός Κόσμος". Το 2009 βραβεύτηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων" για την Πολύχρονη Προσπάθεια του υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και την Ποιότητα της Δημοσιογραφικής του Εργασίας". Δημιούργησε Οικογένεια με την Ελένη Σκαρβέλη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: την Ευρώπη-Νεφέλη, τον Θοδωρή και τον Αναστάσιο-Κωνσταντίνο.