close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΚΟΛΛΑ
16,00 € 14,40 €
κερδίστε 1,60 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
101.8058
Βάρος :
0.789 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
752
Barcode :
9789604365272
ISBN :
978-960-436-527-2
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Εδιμβούργο, δεκαετία του '70. Τέσσερα αγόρια γεννιούνται και μεγαλώνουν στην άκρη της πόλης, στα μπλοκ των εργατικών πολυκατοικιών. Ο ηθικός τους κώδικας σφυρηλατείται στον δρόμο: στηρίζεις τους δικούς σου, δεν χτυπάς γυναίκες και πάνω απ' όλα ποτέ δεν καρφώνεις κανέναν.

Ο Irvime Welsh, συγγραφέας του Trainspotting, ακολουθεί τις ζωές τους, καθώς τα τέσσερα αγόρια γίνονται άντρες. Εξετάζει τους δεσμούς πίστης, τις εμπειρίες και τα μυστικά που τους ενώνουν μέχρι να σαρανταρίσουν. Και καθώς ακολουθούμε τη διαδρομή από τη δεκαετία του '70 μέχρι τον νέο αιώνα - από την πανκ στην τέκνο κι από το σπιντ στο έκστασι- τους βλέπουμε να παλεύουν να ξεφύγουν από τις κοινωνικές τους καταβολές, την πίεση των συνομηλίκων τους και τις προσδοκίες που είχαν οι γονείς τους να τα καταφέρουν οι γιοι τουις καλύτερα από τους ίδιους.

Τι είναι αυτό που δένει τους τέσσερις τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, τον τεμπέλη φιδέμπορα και γυναικά Τέρι, τον Μπίλι τον μποξέρ που βάζει πάντα τα όριά του, τον Καρλ τον ντιτζέι που ακολουθεί μονάχα τη δική του μουσική, και τον λούζερ 'Αντριου που συναντά την καταστροφή σε κάθε γωνιά; Είναι η ξεχωριστή τους φιλία, χαλυβδωμένη στις εργατικές πολυκατοικίες και στις παρέες του σχολείου, και η προσπάθειά τους να αποδράσουν κι από τα δύο.