close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΛΑΤΙΝΙΚΑ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
17,90 € 16,11 €
κερδίστε 1,79 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
013.8825
Βάρος :
0.679 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
400
Barcode :
9789604933570
ISBN :
978-960-493-357-0
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει τους μαθητές στη μελέτη τους και στην προσπάθειά τους να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Φιλοδοξία του επίσης είναι να προσφέρει και στο διδάσκοντα κάθε βοήθεια στην οργάνωση του μαθήματος, αφού του δίνει τη δυνατότητα να βρει σε κάθε κεφάλαιό του συγκεντρωμένη τη διδακτέα ύλη της γραμματικής και του συντακτικού, που στο σχολικό εγχειρίδιο είναι διασκορπισμένη σε όλα τα κεφάλαια - πολλά από αυτά, όμως, τουλάχιστον τα κείμενά τους, έχουν αφαιρεθεί από την ύλη των εξετάσεων.

Κάθε μάθημα του βιβλίου αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

- Λατινικές φράσεις και ρητά, όπου αναφέρονται συνήθεις λατινικές φράσεις, αποφθέγματα μεγάλων συγγραφέων κ.λπ. που συχνά χρησιμοποιούνται στη λόγια, φυσικά, γλώσσα. Στις φράσεις αυτές υπάρχει μία τουλάχιστον λέξη που συναντούμε και στο κείμενο του σχολικού εγχειριδίου.

- Κείμενο του σχολικού εγχειριδίου.

- Κείμενο με βάση τη συντακτική σειρά των λέξεων και κατά λέξη μετάφραση του κειμένου στη νέα ελληνική.

- Λεξιλόγιο, όπου παρουσιάζονται όλες οι νέες λέξεις της ενότητας με τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη γραμματική τους αναγνώριση. Επίσης αναφέρονται εδώ και λέξεις από την ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα που είτε προέρχονται από τη λατινική λέξη (άμεσα ή έμμεσα) είτε παρουσιάζουν ομοιότητες λόγω της κοινής ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των γλωσσών αυτών.

- Συντακτική ανάλυση του κειμένου.

- Απαντήσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

- NOTA BENE, όπου επισημαίνονται στοιχεία του κειμένου στα οποία πρέπει ο μαθητής να δώσει ιδιαίτερη προσοχή από γραμματικής ή συντακτικής άποψης.

- Γραμματική και συντακτικό κάθε μαθήματος.

- Ασκήσεις, όπου περιλαμβάνονται ασκήσεις γραμματικής, συντακτικού και λεξιλογίου που βοηθούν στην εμπέδωση της νέας ύλης αλλά και στην επανάληψη γραμματικών και συντακτικών φαινομένων προηγούμενων μαθημάτων.

- Ασκήσεις για προχωρημένους, όπου περιλαμβάνονται ασκήσεις γραμματικές και συντακτικές που βασίζονται στο κείμενο του σχολικού εγχειριδίου, οι απαντήσεις τους όμως απαιτούν γνώσεις τις οποίες ο μαθητής θα αποκτήσει σε μεταγενέστερα κεφάλαια.

Επιπρόσθετα, στο τελευταίο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται δύο παραρτήματα, από τα οποία:

- Το Παράρτημα Α περιέχει έναν πίνακα όλων των ρημάτων (με τους αρχικούς χρόνους) που συναντούμε στα εξεταζόμενα κείμενα με βάση τη συζυγία τους, ενώ παράλληλα διακρίνονται τα αποθετικά και ημιαποθετικά ρήματα, καθώς και τα ανώμαλα και ελλειπτικά.

- Το Παράρτημα Β (Nota bene - για όλα τα κείμενα), όπου επισημαίνονται για κάθε κείμενο ξεχωριστά στοιχεία της γραμματικής και του συντακτικού, μετατροπές κ.λπ. που ο μαθητής πρέπει να γνωρίζει, ώστε να αντεπεξέρχεται με επιτυχία σε κάθε εξεταστική διαδικασία.


Συχνά αγοράζονται μαζί