close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 9η ΕΚΔΟΣΗ
79,63 € 71,67 €
κερδίστε 7,96 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
010.8089
Βάρος :
1.628 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
917
Barcode :
9789605126513
ISBN :
978-960-512-651-3
Ετος κυκλοφορίας :
2013

Περιγραφή

Η νέα Ένατη Έκδοση του βιβλίου Λειτουργικά Συστήματα των Silberschatz, Galvin και Gagne εισάγει τις θεμελιώδεις αρχές του πεδίου, καθώς και εξελίξεις στην αιχμή της τεχνολογίας για να δώσει στους φοιτητές μια ευρεία κατανόηση του ταχέως αναπτυσσόμενου κόσμου των λειτουργικών συστημάτων.

Οι αλλαγές σε αυτή την νέα έκδοση καθοδηγούνται από την πρόσφατη ανάπτυξη σε τρεις τομείς, που έχουν επηρεάσει τα λειτουργικά συστήματα: πολυπύρηνα συστήματα, κινητή υπολογιστική και εικονικοποίηση. Η κάλυψη αυτών των θεμάτων έχει ενσωματωθεί μέσα σε όλο το βιβλίο, ή, στην περίπτωση της εικονικοποίησης, αποτελούν ένα τελείως νέο κεφάλαιο. Επιπλέον, σχεδόν κάθε κεφάλαιο έχει ενημερωθεί με νέο υλικό και παλιότερο υλικό έχει αφαιρεθεί.
Συγγραφείς

Συλλογικό έργοSilberschatz, Abraham

Ο Abrahαm Silberschatz είναι καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science) στο Πανεπιστήμιο Yale. Πριν από τη συνεργασία του με το Yale, ήταν αντιπρόεδρος του Information Sciences Research Center των Bell Laboratories, στο Murray Ηill του New Jersey. Πριν από αυτό, κατείχε έδρα καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών Υπολογιστών (Computer Sciences) του Πανεπιστημίου του Texas στο Austin. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα λειτουργικά συστήματα, τα συστήματα βάσεων δεδομένων, τα συστήματα πραγματικού χρόνου, τα συστήματα αποθηκευτικού χώρου, τη διαχείριση δικτύου και τα κατανεμημένα συστήματα. Πέρα από τις ακαδημαϊκές και βιομηχανικές του θέσεις, ο καθηγητής Silberschatz υπηρέτησε ως μέλος του Biodiversity and Ecosystems Panel της Επιτροπής Συμβούλων για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Προέδρου Clinton, ως σύμβουλος για το Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (National Science Foundation) και ως σύμβουλος για αρκετές ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής. Κατέχει τον τίτλο του ACM Fellow και του ΙΕΕΕ Fellow. Έλαβε το Βραβείο Εκπαίδευσης Taylor L. Booth της ΙΕΕΕ για το 2002, το Βραβείο Διακεκριμένου Εκπαιδευτικού Κarl V. Κarlstrom της ACM για το 1998, το Βραβείο Συμβολής SIGMOD της ACM για το 1997 και το βραβείο Διακεκριμένης Εργασίας της ΙΕΕΕ Computer Society για το άρθρο του "Capability Manager", το οποίο εμφανίστηκε στο ΙΕΕΕ Transactions on Software Engineering. Συγγράμματά του έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες εκδόσεις της ACM και της ΙΕΕΕ, καθώς και σε άλλα επαγγελματικά συνέδρια και περιοδικά. Είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Database System Concepts.

Galvin, Peter Baer

Ο Peter Baer Galvin είναι ο επικεφαλής τεχνολόγος της Corporate Technologies (www.cptech.com). Πριν από αυτό, ήταν διαχειριστής συστημάτων του Τμήματος Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Brown. Είναι επίσης ένας από τους συντάκτες του περιοδικό SysAdmin. Ο Galνin έχει γράψει άρθρα για το Byte και άλλα περιοδικά, και παλαιότερα έγραφε τις στήλες της ασφάλειας και της διαχείρισης συστημάτων του ITWorld. Ως σύμβουλος και εκπαιδευτής, έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια για την ασφάλεια και τη διαχείριση συστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Gagne, Greg

Ο Greg Gagne είναι πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και Μαθηματικών του Κολεγίου Westminster στο Salt Lake City, όπου διδάσκει από το 1990. Πέρα από τα λειτουργικά συστήματα, διδάσκει επίσης δίκτυα υπολογιστών, κατανεμημένα συστήματα, αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό και δομές δεδομένων. Επίσης οργανώνει συνεδριάσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς της επιστήμης των υπολογιστών και επαγγελματίες της βιομηχανίας. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του καθηγητή Gagne περιλαμβάνουν τα λειτουργικά συστήματα επόμενης γενιάς και τον κατανεμημένο υπολογισμό.

Χατζηευθυμιάδης, Ευστάθιος