close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΛΕΞΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
64,00 € 57,60 €
κερδίστε 6,40 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή) - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
015.1734
Βάρος :
2.122 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
7x19x25
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
1360
Barcode :
9789604992669
ISBN :
978-960-499-266-9
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Τι είναι έγκλημα; Ποιες οι μορφές και οι κατηγορίες του; Γιατί οδηγείται κανείς στη διάπραξη ενός εγκλήματος σύμφωνα με τις διάφορες θεωρίες που έχουν διατυπωθεί; Ποιοι επιστημονικοί κλάδοι και με τι μεθοδολογία μελετούν το εγκληματικό φαινόμενο;
Πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί το έγκλημα αποτελεσματικά μέσα στο πλαίσιο μιας δικαιοκρατικής κοινωνίας;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία επιχειρείται να δοθούν απαντήσεις στο Λεξικό Εγκληματολογίας. Έννοιες, όπως αναλογιστική δικαιοσύνη, ακούσια νοσηλεία, ποινική καταστολή, ακρωτηριασμός γυναικείων οργάνων, ηλεκτρονικό έγκλημα, τρομοκρατία, ξέπλυμα χρήματος, μαφία, σχεδιασμός έρευνας, μετα-ανάλυση, ναρκωτικά, σχιζοφρένεια και έγκλημα, χάος και διακινδύνευση, είναι μερικά από τα 350 εκτενή λήμματα, γραμμένα από 124 καταξιωμένους εγκληματολόγους, νομικούς, ιατρούς, κοινωνικούς επιστήμονες κ.λπ. από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το κάθε λήμμα αποδίδεται στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Το έργο, εκτός από την ερμηνεία των όρων, περιέχει εννοιολογική ανάλυση, ιστορική επισκόπηση και κριτικές παρατηρήσεις.
Το Λεξικό Εγκληματολογίας συμπληρώνεται με Αγγλοελληνικό Λεξικό, λεπτομερές ευρετήριο όρων και εκτενή πίνακα ελληνόγλωσσης και ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής. Αναμφισβήτητα είναι ένα σύγχρονο, μοναδικό χρηστικό βοήθημα για κάθε σκεπτόμενο άτομο που αναζητεί έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση για το έγκλημα και την πρόληψή του.