close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΛΕΥΚΕΣ Ή ΧΑΜΑΙΡΩΠΕΣ;
10,60 € 9,54 €
κερδίστε 1,06 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
085.2734
Βάρος :
0.362 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14,5x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
272
Barcode :
9789604579907
ISBN :
978-960-457-990-7
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Λεύκες = αποκαλούνται και "δέντρα των Δημάρχων" γιατί αποτελούν εύκολη λύση: μεγαλώνουν και γίνονται εντυπωσιακά ψηλά, δημιουργώντας ωστόσο σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης, και πάντως κατά τη θητεία... επόμενων δημάρχων.

Χαμαίρωπες = νανοειδή φοινικοειδή δέντρα που αναπτύσσονται αργά και φτάνουν το ύψος μόλις τριών μέτρων, διακρίνονται ωστόσο για την ιδιαίτερη αισθητική και αντοχή τους.

Ο τίτλος του βιβλίου αποτελεί και το δια ταύτα της σκέψης μου: Λεύκες ή Χαμαίρωπες; Τι επιλέγουμε τελικά; Ευκολία ή ορθότητα; Ατομικό βόλεμα ή συλλογική προοπτική; Παρά το πέρασμά μου από τα "κοινά" στο "δημόσιο βίο", παρά την εμπλοκή μου με την πολιτική, πιστεύω ότι δεν έπαψα να σκέφτομαι ως ενεργός πολίτης. Νιώθω πάντοτε να μας πιέζει ο χρόνος, νιώθω ότι πρέπει να προλάβουμε. Να προλάβουμε ώστε να μην ασχολούνται και οι επόμενες γενιές με τα ίδια θέματα...

"Σ' αυτό το βιβλίο έχω συγκεντρώσει κάποια άρθρα μου που δημοσιεύτηκαν από το 2011 έως το 2018 σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σ' αυτά τα άρθρα γράφω όσα συζητάμε στις παρέες και δεν πρέπει πια να μένουν εκεί. Γράφω για το αυτονόητο που πρέπει να το περάσουμε από τη συζήτηση στη διοίκηση. Γράφω για την πρωτοβουλία που μας ένωσε αλλά ξέφτισε στην πορεία. Γράφω για το όραμα που πρέπει όχι απλώς να μείνει ζωντανό αλλά, επιτέλους, να γίνει πραγματικότητα. Γράφω για τη Θεσσαλονίκη μας. Γράφω για τις ζωές μας."
~ Κ.Ζ.


Συχνά αγοράζονται μαζί