close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΛΥΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΜΑΝΤΙΘΕΟΥ
20,00 € 18,00 €
κερδίστε 2,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
013.9102
Βάρος :
0.565 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
18x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
427
Barcode :
9789606121531
ISBN :
978-960-612-153-1
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Βιβλία για το διδαγμένο κείμενο της Β' και Γ' τάξης του Λυκείου που αφορούν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης υπάρχουν αναμφίβολα πλείστα. Έτσι, ίσως ακόμη ένα να μην αποτελεί το εφαλτήριο για κάποιο μαθητή ή φιλόλογο να ανατρέξει στις σελίδες του παρόντος βιβλίου.
Το σημαντικό όμως στοιχείο που έρχεται αναντίρρητα να το ξεχωρίσει από το σύνολο των βιβλίων που υπάρχουν είναι το περιεχόμενο και η στοχοθεσία του παρόντος έργου για τον Λυσία και τα αρχαία.
Ως προς το περιεχόμενο είναι αξιοσημείωτη η καλοδουλεμένη μετάφραση που με σεβασμό στο αρχαίο κείμενο δεν χάνει τη γλαφυρότητα και το ζωηρό ύφος ενός δικανικού λόγου. Αφετέρου, ο πλούτος των ερμηνευτικών σχολίων και η πλήρης ανάλυση του ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού πλαισίου εκφώνησης του Υπέρ Μαντιθέου λόγου καλλιεργούν πέρα από την σφαιρική γνώση και την κριτική ικανότητα του μαθητή, μυώντας τον στην Αθήνα της τότε εποχής.
Το ακόμα όμως σημαντικότερο που εκπηγάζει από τα παραπάνω αφορά την καλλιέργεια και εμβάθυνση του μαθητή στην ερμηνεία του αρχαίου λόγου, αποκτώντας πέρα από την ικανότητα να τοποθετείται ολοκληρωμένα στις σύνθετες ερμηνευτικές ερωτήσεις των αρχαίων ελληνικών της Γ' Λυκείου και την σύλληψη του αρχαίου κειμένου ως ολότητα με ουσία και βάθος πέρα από μια στείρα φορμαλιστική αντιμετώπιση