close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
11,95 € 10,76 €
κερδίστε 1,20 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
000.3106
Βάρος :
0.299 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
166
Barcode :
9789603812654
ISBN :
960-381-270-6
Ετος κυκλοφορίας :
2004

Περιγραφή

Οι εκδόσεις "Βολονάκη" κατεξοχήν εκδόσεις φιλολογικές, έχοντας σκοπό να συμβάλουν με τρόπο πολύ θετικό, ώστε το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τη ζωή και τις δραστηριότητες επιφανών ανδρών της αρχαίας Ελλάδας, εκδίδουν μια σειρά εργασιών, που αναφέρονται σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και πνευματικούς ανθρώπους της εποχής εκείνης.
Οι άνδρες αυτοί υπήρξαν σπουδαίοι συντελεστές υψηλών επιτευγμάτων, κυρίως πνευματικών και πολιτιστικών σε όλο τον Ελληνικό χώρο. Από τις πνευματικές αυτές κατακτήσεις τους δεν ωφελήθηκε μόνο ο Ελληνικός και ο μη Ελληνικός κόσμος της εποχής εκείνης, αλλά και οι σημερινοί άνθρωποι, Έλληνες και μη Έλληνες έχουν τους άνδρες αυτούς ως πρότυπα σωφροσύνης, ανδρείας, ήθους και πνευματικών επιτυχιών.
Στη σειρά των βιβλίων αυτών βλέπουμε την ηγετική μορφή του Περικλή, την ιδιοφυΐα και την τόλμη του Αλκιβιάδη, τις στρατηγικές ικανότητες του Βρασίδα, το ήθος του Αγησιλάου, τη σύνεση και τη στρατιωτική κατάρτιση του Επαμεινώνδα, τη ρητορική δεινότητα των μεγάλων ρητόρων, το φιλοσοφικό στοχασμό των φιλοσόφων, τις υψηλές πνευματικές συλλήψεις των ποιητών μας και την άριστη τεχνική των έργων τους.
Η σειρά των εργασιών αυτών φέρνει πολύ κοντά στον αρχαίο κόσμο κάθε Έλληνα, που θέλει να μάθει για τη ζωή των προγόνων μας, τα ήθη και τα έθιμά τους, την πρόοδο των πόλεών τους και τον πραγματικό εαυτό τους.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)