close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ




17,70 € 15,93 €
κερδίστε 1,77 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
108.0060
Βάρος :
0.54 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
416
Barcode :
9789601684727
ISBN :
978-960-16-8472-7
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Σε έναν κόσμο όχι ακριβώς όμοιο με τον δικό μας, δυο εραστές θα περάσουν μια δοκιμασία που υπερβαίνει τα όρια της κατανόησης και της αντοχής τους.

Η Βρετανία έχει ηττηθεί στον Πόλεμο των Φόκλαντ, η Μάργκαρετ Θάτσερ δίνει μάχη με τον Τόνυ Μπεν για την εξουσία και ο 'Αλαν Τιούρινγκ επιφέρει επαναστατική τομή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το Μηχανές σαν κι εμέναεκτυλίσσεται σε ένα εναλλακτικό Λονδίνο της δεκαετίας του 1980. Ο Τσάρλι, ένας τριαντατριάχρονος ανθρωπολόγος που δοκιμάζει την τύχη του στο χρηματιστήριο αποφεύγοντας συνειδητά την εργασία πλήρους απασχόλησης, είναι ερωτευμένος με τη Μιράντα, μια έξυπνη φοιτήτρια που κρύβει ένα τρομερό μυστικό. Όταν ο Τσάρλι κληρονομεί ένα σεβαστό ποσό, αγοράζει τον Αδάμ, ένα από τα πρώτα ανδροειδή που αναπαράγουν πιστά το σώμα και τις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου, και με τη βοήθεια της Μιράντας σχεδιάζει την προσωπικότητά του. Το σχεδόν τέλειο ανδροειδές που προκύπτει είναι ωραίο, δυνατό, και ευφυές. Σύντομα θα σχηματιστεί ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Τσάρλι, στη Μιράντα και στον Αδάμ, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με ένα βαθύ ηθικό δίλημμα.

Το Μηχανές σαν κι εμέναείναι ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα που θέτει το ερώτημα αν μια μηχανή μπορεί να κατανοήσει την ανθρώπινη καρδιά ή αν, τελικά, εκείνοι από τους οποίους λείπει η κατανόηση και η ενσυναίσθηση είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.


«Στο Μηχανές σαν κι εμένα ο ΜακΓιούαν παντρεύει μια συναρπαστική, δεξιοτεχνικά αρθρωμένη πλοκή με τη σε βάθος μελέτη της ολοένα και λεπτότερης διαχωριστικής γραμμήςανάμεσα στη λογική και στο παράδοξο, αφήνοντας τον αναγνώστη σε μια ευφορική ζάλη απέναντι στο θαύμα της ανθρώπινης ύπαρξης». The Independent

«Κάθε φράση είναι διαλεγμένη, η φόρμα είναι τέλεια. Κάθε ανατροπή στην πλοκή είναι σοφά υπολογισμένη. Με το βιβλίο αυτό ο Μακ Γιούαν μάς ανοίγει τα μάτια προς ένα μέλλον που έχει πολλές πιθανότητες να είναι αληθινό». New York Journal of Books