close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
5,00 € 4,50 €
κερδίστε 0,50 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
019.7959
Βάρος :
0.354 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
251
Barcode :
9786180201475
ISBN :
978-618-02-0147-5
Ετος κυκλοφορίας :
2013

Περιγραφή

Tο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα.


Σημαντικό ρόλο για την εμφάνιση του φαινομένου κατέχουν οι λανθασμένες διατροφι κές συνήθειες των παιδιών αλλά και η καθιστική ζωή που επιβάλλουν ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης και οι αυξημένες σχολικές τους υποχρεώσεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ως στόχο να εξετάσει τα σύγχρονα δεδομένα και τους διάφορους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με την παιδική παχυσαρκία. Επιπλέον, έχει ως σκοπό να προτείνει άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις αντιμετώπισης του υπέρβαρου και της παιδικής παχυσαρκίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην πράξη.
Αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για διαιτολόγους-διατροφολόγους αλλά και ευρύτερα για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος, μιας και τα στοιχεία που παραθέτει είναι απόλυτα τεκμηριωμένα από τη σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία. Κυρίως, όμως, απευθύνεται σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς που σίγουρα αποτελούν τους κομβικούς παράγοντες της αντιμετώπισης του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Γρηγοράκης, Δημήτριος

O δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης είναι πανελληνίως γνωστός Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος PhD, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία - Αθλητική Διατροφή", έχει μετεκπαιδευθεί στην αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων στο Boston Medical Center των ΗΠΑ και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το επαγγελματικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διαφόρων διαταραχών του ανοσοποιητικού. Είναι o πρώτος διαιτολόγος στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζοντας το μοντέλο της Αντιοξειδωτικής Διατροφής ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Το συγγραφικό έργο του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη είναι ιδιαιτέρως πλούσιο. Έχει συγγράψει 24 βιβλία, έχει συμμετάσχει σε άλλα 3 διαφόρων Ελλήνων συγγραφέων και έχει επιμεληθεί επιστημονικά 3 ακόμη συγγράμματα ξένων δημιουργών. Περισσότερα από 200.000 αντίτυπα του συνολικού συγγραφικού του έργου έχουν διατεθεί στο αναγνωστικό κοινό. Επιστημονικά άρθρα (papers) του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε ελληνικές εφημερίδες. Είναι διευθυντής των portals: Logodiatrofis.gr, Activekids.gr και Care24.gr. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ και Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.