close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
15,00 € 13,50 €
κερδίστε 1,50 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
002.7736
Βάρος :
0.315 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
194
Barcode :
9789603491132
ISBN :
978-960-349-113-2
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Το βιβλίο του Γιαν-Ούβε Ρόγκε "Τα παιδιά χρειά-ζονται όρια" (Θυμάρι 2005, 2η έκδοση), έγινε μπεστ-σέλερ, επειδή ενθάρρυνε τη συντροφική σχέση με τα παιδιά, και επειδή πολλοί γονείς αναγνώρισαν τον εαυτό τους στις χιουμοριστικές αλλά αληθινές ιστορίες του, όπως τις περιγράφουν τα ίδια τα παιδιά. Ο συγγραφέας έδειξε καθαρά το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, όταν θέλουν απλά το καλό των παιδιών τους.

Αυτό εδώ το βιβλίο υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουμε την ανατροφή των παιδιών. Αναγκαστικά, θα αυτοσχεδιάζουμε κάθε φορά, γιατί η συμπεριφορά των παιδιών είναι απρόβλεπτη και, συνήθως, ανεξήγητη. Αλλά και η καθημερινή ζωή της σημερινής οικογένειας κινείται μέσα στα πλαίσια του ...χάους. Πολλοί γονείς νιώθουν τύψεις, επειδή δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη αυτό το... χάος. Ειδικά οι μητέρες, νιώθουν άγχος, όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα έχουν σχεδιάσει.

Ο Γιαν-Ούβε Ρόγκε θέλει να τους καθησυχάσει: Το χάος είναι η μισή μας ζωή, λέει, και καμιά οικογένεια δεν είναι τέλεια (ευτυχώς!). Οπότε (την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούντες), ας δούμε πώς θα συμβιώσουμε μαζί του. Επιπλέον, αναφέρει ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν αρκετά πιο χαλαρά (και πιο αποτελεσματικά) όλα αυτά τα προβλήματα, απ' ό,τι υποθέτουν οι ανήσυχοι γονείς τους.
Συγγραφέας

Rogge, Jan-Uwe

Ο ψυχολόγος Δρ. Jan-Uwe Rogge , γεννημένος το 1947, ζει με τη γυναίκα του και το γιο του, στα περίχωρα του Αμβούργου. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας ψυχοθεραπευτής, ειδικευμένος στην οικογενειακή και σχολική συμβουλευτική. Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μιλάει σε σεμινάρια και δίνει διαλέξεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς που τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από το κοινό.