close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
31,85 € 28,67 €
κερδίστε 3,19 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
011.4086
Βάρος :
0.75 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
424
Barcode :
9786185036027
ISBN :
978-618-503-602-7
Ετος κυκλοφορίας :
2013

Περιγραφή

Λένε πολλοί ότι ο κόσμος των Μαθηματικών είναι συναρπαστικός,κάποιοι άλλοι ότι τα μαθηματικά δεν είναι μόνο αυτοσκοπός αλλά και εργαλείο. Η αλήθεια αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη...

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια συνολική προσέγγιση στις μαθηματικές και οικονομικές έννοιες. Συγκεκριμένα, από μαθηματικής πλευράς εξετάζονται οι έννοιες της συνάρτησης, των ορίων, της συνέχειας,της ακολουθίας, του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού. Από οικονομικής πλευράς παρουσιάζονται οι έννοιες της προσφοράς,της ζήτησης, της κατανάλωσης, της ελαστικότητας της ζήτησης και της προσφοράς, του μέσου και οριακού κόστους, των εσόδων, του υποδείγματος του εθνικού εισοδήματος και της συνάρτησης χρησιμότητας.

Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται αρχικά, οι θεωρητικές έννοιες (ορισμοί, θεωρήματα, προτάσεις & αποδείξεις) και ακολουθούν λυμένα παραδείγματα και μια σειρά από ασκήσεις για περισσότερη εξάσκηση. Για μεγαλύτερη κατανόηση των εννοιών και των εξεταζόμενων μεγεθών από τον αναγνώστη, το βιβλίο περιέχει μεγάλο αριθμό γραφικών παραστάσεων και γραφήματων.

Το βιβλίο καλύπτει πλήρως τις μαθηματικές έννοιες που χρειάζονται οι φοιητές ενός προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στα Οικονομικά. Αποτελεί επίσης αναφορά για όσους έχουν ανάγκη να θυμηθούν ή να κατανοήσουν από την αρχή βασικές έννοιες απαραίτητες για την ανάλυση οικονομικών μεγεθών.

Περιέχεται βιβλιογραφία, ασκήσεις, λύσεις, ευρετήριο ορισμών εννοιών, μαθηματικοί τύποι, πίνακες, διαγράμματα, σχήματα, index.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Το σύνολο των πραγματικών αριθμών
1.1 Σύνολα αριθμών
1.2 Αλγεβρική δομή του R
1.2.1 Ιδιότητες πρόσθεσης
1.2.2 Ιδιότητες πολλαπλασιασμού
1.2.3 Ιδιότητες διάταξης
1.2.4 Βοηθητικές προτάσεις
1.3 Πληρότητα πραγματικών αριθμών
Ασκήσεις για εξάσκηση

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. Συναρτήσεις
2.1 Η έννοια της συνάρτησης
2.2 Πράξεις με συναρτήσεις
2.3 Χαρακτηριστικές συναρτήσεις
2.4 Αντίστροφη συνάρτηση
2.5 Γραμμικές και μη γραμμικές συναρτήσεις
2.5.1 Γραμμικές συνα