close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΥΝΟΜΙΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ
10,00 € 9,00 €
κερδίστε 1,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
006.8903
Βάρος :
0.344 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
206
Barcode :
9789606122231
ISBN :
978-960-612-223-1
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Πώς ακμάζει και παρακμάζει η δημοκρατία; Δημοκρατικός διάλογος με ελευθερία, ευνομία, αλήθεια ή δημαγωγική ανομία, ανελευθερία και αναλήθεια;
Οι ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Η δημαγωγία απογυμνώνει την δημοκρατία από κάθε πνευματική αξία και την υπονομεύει.
Ελευθερία, ευνομία και αλήθεια είναι θεμελιακές αξίες, το οξυγόνο, της δημοκρατίας. Σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών απαιτείται αδιάλειπτη πνευματική και δημοκρατική εγρήγορση.
Τα δοκίμια έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, κατά την περίοδο της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής κρίσης μετά το 2010. Ο προβληματισμός αναφέρεται όχι μόνο στα ελληνικά θέματα, αλλά και στα ζητήματα που απασχολούν όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες.
Το βιβλίο είναι δομημένο σε δύο μέρη.
Στο πρώτο εξετάζεται πώς η δημαγωγία ως πολιτική παθογένεια οδηγεί στην κατάπτωση των δημοκρατικού πολιτεύματος με την κατάχρηση της πολιτικής ελευθερίας και την εμπράγματη περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών.
Στο δεύτερο μέρος αναλύονται πολιτικά θέματα όπως ο δημοκρατικός πολυκομματισμός και ο τυραννικός μονοκομματισμός, ο 20ος αιώνας των ιδεολογικών 'Ακρων, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και η δημοκρατική αλλαγή στη Ρωσία.