close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ-ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ
9,05 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
005.3029
Βάρος :
0.882 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
552
Barcode :
9789608914544
ISBN :
978-960891454-4
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Από τα βάθη της προϊστορίας, όταν η φυλή των ανθρώπων εμφανίστηκε στη Γη, μέσα από την ένωση του προπατορικού πιθήκου με την βδελυρή Κυρία του Χιονιού, ο Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα συνέχισε να εκδηλώνεται, για το καλό των αισθανόμενων όντων, σε μια ιερή σειρά μετενσαρκώσεων, που κατέληξε στον σημερινό 14ο Δαλάι Λάμα, κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης...

Για περισσότερους από έξι αιώνες, οι Δαλάι Λάμα ήταν οι κύριοι πνευματικοί οδηγοί της Κεντρικής Ασίας, κρατώντας παράλληλα και την κοσμική ηγεσία του Θιβέτ. Υπήρξαν ποιητές, φιλόσοφοι, ασκητές γιόγκι, θύματα πολιτικών συμφερόντων, ειρηνικοί διοικητές και πνευματικοί δάσκαλοι των Μογγόλων Χαν, των Κινέζων αυτοκρατόρων και των πολυπληθών λαών της Κεντρικής Ασίας.
Μια συναρπαστική αφήγηση, όπου η "επιστήμη" της Ιστορίας υποχωρεί μπροστά στην ανεξάντλητη μυθοπλασία, τη ζωντανή λαϊκή παράδοση και τη βαθιά πνευματικότητα του Βουδιστικού Οχήματος της Βατζραγιάνα.
Ένα βιβλίο που δονείται από την πνευματική ευλογία και έμπνευση των Δαλάι Λάμα, χωρίς να παραβλέπει τις πολιτικές και θρησκευτικές ίντριγκες και την πρόσφατη δραματική τύχη του Θιβέτ.

Πρόλογος: Α. Α. Δαλάι Λάμα.


Συχνά αγοράζονται μαζί