close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ;
18,00 € 16,20 €
κερδίστε 1,80 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
002.4508
Βάρος :
0.62 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
344
Barcode :
9789604588381
ISBN :
978-960-458-838-1
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

«Σε αυτό το βιβλίο, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος προσφέρει μια περιεκτική και ανησυχητική εικόνα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία. Ο κεντρικός ρόλος των κομμάτων και των κοινοβουλίων βρίσκεται υπό απειλή από μη υπόλογους διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνοκράτες, δικαστές, από τη συνεργατική διακυβέρνηση, ομάδες συμφερόντων και διεθνικούς διαμορφωτές κανόνων. Η κατάσταση δεν είναι απελπιστική. Όμως οι προσπάθειες να δημιουργηθεί μια πιο διαβουλευτική και συμμετοχική δημοκρατία χρειάζεται να ξεκινήσουν διερευνώντας το βάθος του δημοκρατικού ελλείμματος. Ο Παπαδόπουλος είναι ο καλύτερος οδηγός σε αυτήν τη διερεύνηση».
- Joshua Cohen, Stanford University, US

«Μια περιεκτική έρευνα των μεταβαλλόμενων πρακτικών και των αντιδράσεων των πολιτών σε αυτές στις -πραγματικές- δημοκρατίες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.. Δεν θα είναι έκπληξη για μένα αν αποτελέσει το θεωρητικό και εννοιολογικό πλαίσιο αυτού που θα γίνει ένα επίμαχο ζήτημα στην πολιτική επιστήμη το επόμενο διάστημα».
- Philippe C. Schmitter, European University Institute, Italy

«Το επιχείρημά του ότι καθώς η δημοκρατία διαδόθηκε σε περισσότερα έθνη σε όλον τον κόσμο υποβαθμίστηκε ως ένα μέσο λαϊκής διακυβέρνησης είναι ισχυρό και προκλητικό. Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο που θέτει σημαντικά ερωτήματα και η σύνθεση βιβλιογραφίας από ποικίλους τομείς το καθιστά μια πολύτιμη συμβολή στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το πώς αλλάζει η δημοκρατία».
- Russell Dalton, University of California, Irvine, USA

- Έχουν οι πολίτες πραγματικές ευκαιρίες να ασκήσουν εξουσία;
- Πόσο έλεγχο έχουν οι πολιτικοί στη χάραξη δημόσιας πολιτικής;
- Έχουμε μπει στον «χειμώνα» της δημοκρατίας;

Το Οι Δημοκρατίες σε Κρίση προσφέρει μια πρωτότυπη και συστηματική αξιολόγηση των σύγχρονων τάσεων στη δημοκρατική πολιτική, όπως η δυσαρέσκεια των πολιτών, η διεθνοποίηση της χάραξης δημόσιας πολιτικής, οι αλλαγές στη διακυβέρνηση και οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ο αυξανόμενος διαχωρισμός ανάμεσα στην αρένα της πολιτικής και την αρένα της χάραξης δημόσιας πολιτικής. Αξιολογεί τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημοκρατίες και εξετάζει τις επιπτώσεις κάθε πρόκλησης στην υγεία των δημοκρατικών συστημάτων. Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια περιεκτική εικόνα της κατάστασης της δημοκρατικής πρακτικής.

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, στην Ελβετία.