close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
78,01 € 70,21 €
κερδίστε 7,80 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
007.4876
Βάρος :
2.572 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
36χ26
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
320
Barcode :
9799606611048
ISBN :
960-6611-04-3
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Ζουν σε απίστευτα υψόμετρα στη στέγη του κόσμου, στις εσχατιές του βορρά που σαρώνονται από παγωμένους ανέμους, σε καυτές ερήμους όπου κινούνται με δυσκολία από τη μια όαση στην άλλη και σε ισημερινές ζούγκλες, όπου το φως του ήλιου φτάνει με δυσκολία στο έδαφος: είναι οι λαοί του κόσμου, φορείς πολιτιστικών μάλλον παρά γενετικών διαφορών, πολιτισμοί των οποίων οι ζωές ακολουθούν έναν ρυθμό διαφορετικό από εκείνον του βιομηχανοποιημένου κόσμου. Είναι ανθρώπινες ομάδες και κοινωνίες σε συνεχή εξέλιξη, με εξαιρετική ικανότητα εναλλαγών που οδηγούν σε ατελείωτο αριθμό παραλλαγών και στις οποίες αναφερόμαστε στο σύνολο σαν ανθρωπότητα και ανθρώπινη φύση.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφείς

Ferrera, Mirella

H Mirella Ferrera είναι απόφοιτος της Πολιτιστικής Ανθρωπολογίας και έχει ειδικευτεί στους πολιτισμούς της Μεσοαμερικής, της Αφρικής και της Μεσογείου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητική αποστολή στην Ανδαλουσία και στην Κένυα και έχει συμβάλει στη μετάφραση και στην διασκευή των καταχωρίσεων στο τμήμα "Λαοί και Πολιτισμοί του Κόσμου", στην ιταλική έκδοση της Βρετανικής Εγκυκλοπαίδειας. Έχει σχεδιάσει χάρτες και εθνογραφικά φύλλα στοιχείων για τον 'Ατλαντα των Λαών (Ούτετ, Ιταλία) και έχει συντάξει τις εθνογραφικές και εθνολογικές καταχωρίσεις στο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, το οποίο δημοσιεύτηκε επίσης από την Ούτετ.

Filippi, Gian Giuseppe

Ο Τζαν Τζουζέπε Φιλίπι γεννήθηκε στη Βενετία το 1947 και είναι καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στην Ινδία και στην Κεντρική Ασία. Είναι επιστημονικός σύμβουλος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα στην Ασία και διευθυντής για τη Νότια Ευρώπη της Εταιρίας Σχεδιασμού της Κληρονομιάς και της Περιβαλλοντικής Υγείας στη Μπεναρές.

Ceresa, Marco

Ο Μάρκο Τσερέζα γεννήθηκε στο Λόντι το 1959 και είναι απόφοιτος της Κινεζικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Έχει αναλάβει τη διεξαγωγή μελετών στο Κέντρο Κινεζικών Μελετών, στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη στην Ταϊπέι και στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο του Κιότο.