close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΛΤΑ
18,80 € 16,92 €
κερδίστε 1,88 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
006.9246
Βάρος :
0.77 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
628
Barcode :
9786180325348
ISBN :
978-618-03-2534-8
Ετος κυκλοφορίας :
2021

Περιγραφή

ΓΙΑΛΤΑ, 4-11 Φεβρουαρίου 1945
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Τον τελευταίο χειμώνα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Τσόρτσιλ, ο Ρούζβελτ και ο Στάλιν συναντήθηκαν στη Γιάλτα, όπου έπειτα από οκτώ ημέρες διαπραγματεύσεων, καβγάδων και μικρών διαλειμμάτων εγκαρδιότητας πήραν αποφάσεις για το τελικό στάδιο του πολέμου, την τύχη της κατακτημένης Γερμανίας, τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τις σφαίρες επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Η διακεκριμένη ιστορικός Diana Preston, μετά από διεξοδική έρευνα, αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο το χρονικό αυτών των ημερών, εναλλάσσοντας την κριτική για την εξωτερική πολιτική με τις ζωηρές περιγραφές των παρασκηνιακών δραστηριοτήτων πολιτικών και διπλωματών, ακόμα και των σοβιετικών πρακτόρων που παρακολουθούσαν τους φιλοξενούμενούς τους. Οι έντονες προσωπικότητες, οι πικάντικες λεπτομέρειες και οι πολλές διαφορετικές οπτικές συνθέτουν μια καθηλωτική παρουσίαση της διάσκεψης που επηρέασε καθοριστικά τη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων.

Η Γιάλτα έκρυβε πολλά πίσω και πέρα από το ίδιο το γεγονός. Τα πρόσωπα που πήραν μέρος, η προϊστορία τους, οι ισορροπίες, εξωτερικές (στρατιωτικές, πολιτικές, διπλωματικές) αλλά και εσωτερικές (ψυχολογικές), όλα ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ως γεγονός, σε αυτό το πολύ σύνθετο ιστορικό, πολιτισμικό πλαίσιο, η Διάσκεψη της Γιάλτας είναι κάτι κομβικό και συμπυκνώνει αγωνίες, επιθυμίες, στόχους, όνειρα, φοβίες και σύνδρομα μιας ολόκληρης εποχής. Όλο αυτό το πλαίσιο αποδίδεται αριστοτεχνικά από την Πρέστον, τόσο σε επίπεδο τεκμηρίων και έρευνας, όσο και αφήγησης.
Από τον πρόλογο του Ηλία Μαγκλίνη

Η Preston είναι ειδήμων στο θέμα… Μια λαμπρή μελέτη ενός σημαντικού ορόσημου στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου.
Kirkus Reviews

Εξαιρετικά ευανάγνωστο και λεπτομερές, αποκαλύπτει όλες τις πτυχές των γεγονότων.
Wall Street Journal