close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
23,32 € 20,99 €
κερδίστε 2,33 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
132.0232
Βάρος :
0.9 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
448
Barcode :
9789604565801
ISBN :
978-960-456-580-1
Ετος κυκλοφορίας :
2022

Περιγραφή

Tο παρόν βιβλίο επιδιώκει να διευκολύνει εκπαιδευτικούς και μαθητές στην προετοιμασία τους για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, μετά την προσθήκη της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στην ετήσια τελική εξεταστική διαδικασία. Στις σελίδες του περιέχονται ολοκληρωμένα κριτήρια αξιολόγησης επί του συνόλου της διδακτέας ύλης των Αρχαίων Ελληνικών, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με τις οδηγίες του ΙΕΠ για τη μορφή της εξεταστικής διαδικασίας.

Στις σελίδες του ομαδοποιούνται με απλό και κατανοητό τρόπο, τα ημιτελή κριτήρια αξιολόγησης που περιλαμβάνονται στην Τράπεζα Θεμάτων του ΙΕΠ με γνώμονα την εξεταζόμενη ενότητα και προσφέρονται έτοιμα προς χρήση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Κάθε ολοκληρωμένο κριτήριο περιλαμβάνει:

- Απόσπασμα προς μετάφραση, λεξιλογική άσκηση κλειστού τύπου, ερώτηση εισαγωγής κλειστού τύπου, αντλούμενα από τα κριτήρια της Τράπεζας Θεμάτων.
- Ερμηνευτικές ερωτήσεις με στόχο την εμβάθυνση στο εννοιολογικό περιεχόμενο του αντίστοιχου αποσπάσματος.
- Παράλληλο κείμενο προερχόμενο από επιλεγμένες ενότητες της διδακτέας ύλης.
- Γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις διατυπωμένες με σύγχρονο τρόπο ώστε να προβάλλεται η συσχέτιση μορφής και περιεχομένου του αρχαιοελληνικού κειμένου.

Σε κάθε διδακτική ενότητα προσφέρονται σε αύξουσα αρίθμηση όλες οι εναλλακτικές λεξιλογικές ασκήσεις που έχουν αναρτηθεί στην Τράπεζα Θεμάτων σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες ερωτήσεις εισαγωγής καθώς και επιπρόσθετες ενδεικτικές ερωτήσεις του ΙΕΠ για το σχηματισμό ολοκληρωμένων κριτηρίων σε επιλεγμένες ενότητες.

Για όλα τα κριτήρια και τις επιμέρους παρατηρήσεις τους προσφέρονται ενδεικτικές ολοκληρωμένες απαντήσεις σε απλό, λιτό και κατανοητό ύφος.