close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΛΥΜΠΟΣ: ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ & ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
10,00 € 9,00 €
κερδίστε 1,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
019.9513
Βάρος :
0.188 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
12x17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
128
Barcode :
9789608868359
ISBN :
978-960-88683-5-9
Ετος κυκλοφορίας :
2016

Περιγραφή

235 ΧΛΜ Μονοπατιών - Αναλυτικοί Χαρτες - Διαγράμματα


Τι είναι αυτό που κάνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο να ανεβαίνουν ή έστω να θέλουν να ανέβουν στον Όλυμπο; Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, αλλά δεν ανεβαίνουν μόνο Έλληνες και τα λιγότερα από 3000μ. του δεν είναι ικανός λόγος για να φέρει κάποιον από χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, σε σχέση με τους γίγαντες των 'Αλπεων, που να τον κάνει αξιομνημόνευτο.
Ο Όλυμπος πάνω απ' όλα είναι ένα μνημείο, μνημείο ενός πολιτισμού που ακόμα συναρπάζει, αλλά και ένα μνημείο της μεσογειακής φύσης, αυτής της γλυκιάς και φιλικής φύσης, που τα βίαια αλλά σύντομα ξεσπάσματα της δίνουν αυτή την ποικιλία που την κάνει τόσο θελκτική.
Ο Όλυμπος έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Αν κάποτε ανέβαιναν σ' αυτόν σχεδόν αποκλειστικά τα μέλη μιας μικρής ορειβατικής κοινότητας, σήμερα έχει γίνει τουριστικός προορισμός. Νέα μονοπάτια, νέα καταφύγια, φέρνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο.
Αλλά το βουνό, παραμένει βουνό. Με τη ζέστη του, τις άγριες καταιγίδες του, τον καυτό του ήλιο, τις απόκρημνες κορυφές του, τα χιόνια του. Ο Όλυμπος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ανάβαση στο Μύτικα ή μια διάσχιση του Ενιπέα. Είναι αυτό που για να το απολαύσεις, χρειάζονται πολλά περισσότερα από καταφύγια και ανέσεις, πολλά περισσότερα από καλοσημασμένα και οργανωμένα μονοπάτια. Ίσως γι' αυτό κάποτε εδώ, οι άνθρωποι τοποθέτησαν την κατοικία των προνομιούχων θεών τους.


Συχνά αγοράζονται μαζί