close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΗΤΑΝ... ΠΑΙΔΙΑ - ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
24,00 € 21,60 €
κερδίστε 2,40 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
002.3164
Βάρος :
0.545 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
405
Barcode :
9789603491347
ISBN :
978-960-349-134-7
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

«Ανθεκτικοί δεσμοί δημιουργούνται από τις συναισθηματικές σχέσεις, και όχι από τη γενετική», λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.
«Ο εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να φροντίζει για τη στερέωση των βασικών θεμελίων της φυσιολογικής ανάπτυξης. Το μόνο που χρειάζεται από μας είναι να του προσφέρουμε τις διαδραστικές εμπειρίες που προάγουν τη σκέψη και, επομένως, είναι αναγκαίες για την κοινωνική εκπαίδευση του εγκεφάλου των παιδιών - χωρίς όμως να τον βομβαρδίζουμε υπερβολικά.
Οι γονείς είναι οι ενεργοί αρχιτέκτονες των αναπτυσσόμενων εγκεφάλων των παιδιών τους. Ακόμα και εκείνοι που υιοθετούν ένα παιδί θα πρέπει να ονομάζονται βιολογικοί γονείς του, εφόσον η δομή του εγκεφάλου του σχηματίζεται από τα ενδοοικογενειακά βιώματα». Και επισημαίνουν ότι:
«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θεωρείται ότι είναι το πιο περίπλοκο απ' όλα τα φυσικά η τεχνητά συστήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σύμπαν».
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρωτότυπο αγγλόφωνο βιβλίο αποτελείται από: τα Κεφάλαια που αφορούν τους γονείς, τα Ευρήματα των Νευροεπιστημών του Εγκεφάλου για τη Γονεϊκή Συμπεριφορά (σχετικά με το θέμα του κάθε κεφαλαίου), και τη Βιβλιογραφία τους. Στο παρόν ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ περιέχεται, ως έχει, όλο το ξένο βιβλίο. Ενώ στο ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ περιέχονται ΜΟΝΟ τα κεφάλαια που αφορούν τους γονείς.
Έτσι, στη σελ. 4 θα βρείτε την έγκριση των συγγραφέων για το διαχωρισμό του σε 2 βιβλία. Και στον Πρόλογο (σελ. 21) την εξήγηση γι' αυτή την απόφασή μας.