close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΧΩΡΟΥ
16,00 € 14,40 €
κερδίστε 1,60 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
005.4443
Βάρος :
0.452 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
203
Barcode :
9789606640889
ISBN :
978-960-6640-88-9
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Ευκλείδης: μια μυστηριώδης προσωπικότητα. Ελάχιστα γνωρίζουμε γι αυτόν, ωστόσο μέσα από τα "Στοιχεία" -το αθάνατο έργο του- αποκαλύπτεται η παντοδύναμη μορφή του: ο μεγάλος μαχητής, η ξεκάθαρη φωνή, το μέρος του δράματος όπου τα αντίθετα είναι για πάντα χωρισμένα, αλλά και πάλι άρρηκτα ενωμένα, συνεπή στην αίσθηση του συνεχούς.
Επί δύο χιλιετίες, η Γεωμετρία του Ευκλείδη παραμένει μνημείο ακατάρριπτο, όμως στα τέλη του 18ου αιώνα αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημεία "παραμόρφωσης".
Ο Γκάους, ο Μπολιάι, ο Λομπατσέφσκι, ο Πουανκαρέ, ο Κλάιν -οι μαθηματικοί επαναστάτες της εποχής- "στέκονται στους ώμους" του Ευκλείδη και οραματίζονται νέες διαστάσεις στον χώρο, νέες Γεωμετρίες.
Η Ευκλείδεια Γεωμετρία γίνεται το χαϊδεμένο παιδί μιας οικογένειας, που το περιβάλλει η πιο παράξενη ομάδα συγγενών: η στοργική, διαχυτική Ελλειπτική Γεωμετρία· η σκοτεινή, συνοφρυωμένη Υπερβολική Γεωμετρία· η διαυγής, σοφή Προβολική Γεωμετρία... και, με το πέρασμα του χρόνου, οι ανισόρροπες, πολύπλοκες Γεωμετρίες των πολλών διαστάσεων.
Πέρα από τα Μαθηματικά, η μη-Ευκλείδεια Γεωμετρία σημαίνει επανάσταση στη σκέψη. Όσο αλλόκοτες κι αν φαντάζουν οι νέες Γεωμετρίες, τόσο γενεσιουργές είναι οι φιλοσοφικές θεωρίες που προκύπτουν από αυτές.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Berlinski, David

O David Berlinski γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έλαβε το διδακτορικό του από το Princeton University. Έχει διδάξει μαθηματικά, φιλοσοφία και αγγλικά στο Stanford, το Rutgers και το City University of New York, και μαθηματικά στο Universite de Paris. Έχει διατελέσει εταίρος ερευνητής στο International Institute for Applied Systems Analysis στην Αυστρία και στο Institut des Hautes Etudes Scientifiques στη Γαλλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Παρίσι. 'Αλλα βιβλία του, μεταφρασμένα σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες, είναι: "The Advent of the Algorithm"," A Tour of the Calculus", "Newton’s Gift".