close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
13,00 € 11,70 €
κερδίστε 1,30 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
002.4418
Βάρος :
0.532 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
248
Barcode :
9789604588244
ISBN :
978-960-458-824-4
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Ο Μιχαήλ Ρίκλιν (1948) ανήκει στην πλειάδα των Ρώσων στοχαστών που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ασφυκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον, όχι μόνο διατήρησαν την πνευματική τους ανεξαρτησία και ελευθερία, μα συνέχισαν την μεγάλη παράδοση της πατρίδας του, διαπρέποντας στο τομέα της Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας, της Ιστορίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά και της μετάφρασης παραδίδοντας στον ρώσο αναγνώστη κείμενα του Τζ. Φρέιζερ, του Κλόντ Λέβι Στρος και άλλων. Είναι καθηγητής πολλών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και μέλος επιστημονικών εταιρειών.

Θιασώτης της ελευθερίας, ήρθε σε σύγκρουση με το μετακομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του και αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Γερμανία, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα, διδάσκοντας και γράφοντας επιστημονικές εργασίας, συμμετέχοντας σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια, παραμένοντας πάντα ενεργός πολίτης.

Το βιβλίο «Ο κομμουνισμός ως θρησκεία» είναι μία διεισδυτική ματιά στην ιστορική γέννηση της τερατώδους θρησκείας του ολοκληρωτισμού του 20ού αιώνα, αλλά και της γοητείας που άσκησε στους διανοουμένους της Δύσης, οι οποίοι είδαν σε αυτή την ενσάρκωση της επί της Γης βασιλείας του ανθρώπου, κλείνοντας πολλές φορές τα αυτιά τους στις οιμωγές των ταπεινών και καταφρονεμένων, των αθώων θυμάτων των Γκουλάγκ.


Μετάφραση: Τριανταφυλλίδης Δημήτρης Β.