close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Ο ΚΟΣΟΒΑΡΟΣ
14,99 € 9,90 €
κερδίστε 5,09 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
048.5536
Βάρος :
0.539 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
358
Barcode :
9789603022268
ISBN :
960-302-226-8
Ετος κυκλοφορίας :
2004

Περιγραφή

Ένα μυθιστόρημα όπου η αγάπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το μίσος δύο λαών.
Σλόμπονταν, Ιλιάνα! Δύο νέοι που ζουν στην ίδια πατρίδα, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές εθνότητες, - ο ένας Σέρβος, η άλλη Αλβανίδα. Την άνοιξη του 1999 ερωτεύονται μέσα στα χαλάσματα του Κοσσυφοπεδίου. Το μίσος, όμως, των λαών τους και η δίνη του πολέμου τούς επιφυλάσσουν ανατροπές στα σχέδιά τους.
Ο Σλόμπονταν κάτω από τους βομβαρδισμούς που ισοπεδώνουν τη Γιουγκοσλαβία και τις εξτρεμιστικές ενέργειες εναντίον της οικογένειάς του - με αποκορύφωση το βιασμό και την απαγωγή της αγαπημένης του-, θεριεύει και μάχεται με το δικό του τρόπο.
Στον πόλεμο του Κοσόβου είναι γνωστό ότι νίκησε ο δυνατός. Τι γίνεται όμως στις ανθρώπινες σχέσεις; Η αγάπη του Σλόμπονταν και της Ιλιάνας αντέχεις στις φλόγες του πολέμου ή παραδίδεται κι αυτή στις στάχτες της μάχης;
Συγγραφέας

Λα, Ίωνας

Ο Γιάννης Λαζαρίδης (Ίωνας Λα) γεννήθηκε στο χωριό Μεσαίον του νομού Θεσσαλονίκης το 1947. Οι εξ ουρανού βομβαρδισμοί και οι ιστορικές γνώσεις του για τους Ιλλυριούς Αλβανούς από το 1000 π.Χ. και τους Σέρβους από τον 6ο μ.Χ. αιώνα τον έριξαν στη μάχη της συγγραφής του βιβλίου "Ο Κοσοβάρος". Τη Γιουγκοσλαβία με τις εθνότητές της και τους Σέρβους τούς έζησε από κοντά έχοντας μαζί τους εμπορικές σχέσεις για περίπου είκοσι χρόνια - πριν αρχίσει ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας. Ο συγγραφέας γνώρισε τον αναβρασμό που επικρατούσε στην περιοχή και στις ψυχές των ανθρώπων αυτών, λίγο πριν ξεκινήσει το δράμα στο Κόσοβο.