close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
19,08 € 17,17 €
κερδίστε 1,91 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
005.3837
Βάρος :
0.446 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
281
Barcode :
9789608219687
ISBN :
978-960-8219-68-7
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Όταν ο Mark Rowlands ήταν 27 ετών, λέκτορας στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, αγόρασε ένα κουτάβι λύκου. Αυτή ήταν η αρχή μιας σχέσης καθοριστικής για τη ζωή του φιλοσόφου και καταλυτικής στη διαμόρφωση της σκέψης του. Το βιβλίο αρχίζει με την εξουθενωτική ενεργητικότητα του Μπρένιν όταν ήταν κουτάβι και τελειώνει με τον θάνατό του, 11 χρόνια αργότερα. Πρόκειται για την εντυπωσιακή μαρτυρία μιας φιλίας που ξεπέρασε τα όρια των διαφορετικών ειδών και συγχρόνως για μια συγκλονιστική ανάλυση της χαράς, της δύναμης και της ουσίας της ανθρώπινης φύσης.

"Είναι πολύ σπάνιο να έχει εμπνεύσει ένα και μοναδικό ζώο τόσο βαθείς στοχασμούς για την ηθική, τη θνητότητα και τη μισανθρωπία - ένα αυτοβιογραφικό κείμενο που μοιάζει με ιστορία αγάπης ανάμεσα στον συγγραφέα και τον λύκο, τον πρωταγωνιστή της ιστορίας αυτής"
(Frans de Waal, συγγραφέας του βιβλίου "Our Inner Ape")

"Σε αυτή τη συναρπαστική ιστορία της ένταξης ενός καθαρόαιμου λύκου στη ζωή ενός καθηγητή της φιλοσοφίας εναλλάσσονται συνεχώς ο βαθύς στοχασμός και το κωμικό στοιχείο. Το βάθος και η συγκίνηση... είναι ένα χρονικό που θα σας κάνει να επανεξετάσετε τη σχέση σας με τα κατοικίδια ζώα και την ευθύνη μας απέναντί τους"
(Roger Fletcher, εφημερίδα Morning Star)

"Η διήγηση συμπληρώνεται σε πολλά σημεία με ενδιαφέροντα φιλοσοφικά θέματα... Ο Rowlands εξετάζει κριτικά (με τη βοήθεια του Nietzsche) τη στάση μας απέναντι στο θάνατο"
(Keith Ridgway, Daily Telegraph)
Συγγραφέας

Rowlands, Mark

Ο Mark Rowlands γεννήθηκε στο Νιούπορτ της Ουαλίας το 1962. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και πήρε το διδακτορικό του στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αφού δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια (στη Βρετανία, στην Ιρλανδία και στις Ηνωμένες Πολιτείες), σήμερα είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων, μεταξύ των οποίων: "Animal Rights: A Philo-sophical Defence" (1998), "The Body in Mind: Understanding Cognitive Processes" (1999), "The Nature of Consciousness" (2001), "Animals Like Us" (2002), "The Philosopher at the End of the Universe" (2003), "Body Language: Representing in Action" (2006), "The Philosopher and the Wolf" (2008) [ελλ. μτφ. Ο φιλόσοφος και ο λύκος, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 2010], "The New Science of the Mind" (2010), "Can Animals be Moral?" (2012). Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες.