close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 1821, ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ
7,00 € 6,30 €
κερδίστε 0,70 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
006.9195
Βάρος :
0.094 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
12x17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
72
Barcode :
9789606272318
ISBN :
978-960-627-231-8
Ετος κυκλοφορίας :
2021

Περιγραφή

Ο δρόμος για την Επανάσταση του 1821 δεν υπήρξε στρωμένος με ροδοπέταλα. Πέρα από τους Οθωμανούς και τους λοιπούς εξωτερικούς κινδύνους, οι Έλληνες Διαφωτιστές και επαναστάτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την απόλυτα εχθρική προς τις αξίες της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ανώτατη ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αυτό το βιβλίο συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά δύο κείμενα που δημοσιεύτηκαν το 1798. Την "Πατρική Διδασκαλία"του πατριάρχη Ιεροσολύμων 'Ανθιμου και την απάντηση του Αδαμάντιου Κοραή, μέσω του έργου του "Αδελφική Διδασκαλία". Πρόκειται για τη σύγκρουση δύο αντιμαχόμενων κόσμων, παραμονές του μεγάλου ξεσηκωμού.Κλείσατε τα αυτία σας και μη δώσετε καμμίαν ακρόασιν εις ταύτας τας νεoφανείς ελπίδας της ελευθερίας και να είσθε κατά πολλά βέβαιοι, ότι αι δόξαι και αι διδασκαλίαι αυτών, καθ’ όσον εδυνήθημεν να καταλάβωμεν και πραγματικώς από τα έθνη οπού εδέχθησαν αυτάς να γνωρίσωμεν, κοντά οπού είναι ενάντια εις τα ρητά της Θείας Γραφής και των αγίων αποστόλων, οπού μας προστάζουν να υποτασσώμεθα εις τας υπερεχούσας αρχάς...

'Ανθιμος, πατριάρχης Ιεροσολύμων
Πατρική Διδασκαλία (1798)Bλέπων το κατά των βαρβάρων τυράννων της Eλλάδος μίσος αυξανόμενον επί μάλλον και μάλλον, ηθέλησεν ο φιλότουρκος συγγραφεύς να κοιμήση την δικαίαν των Γραικών αγανάκτησιν[...] Eύκολον είναι να καταλάβη τις από ταύτα, ότι οι τοιούτοι πλεονέκται πρέπει να φοβώνται την καταστροφήν των Tούρκων ως ιδίαν αυτών καταστροφήν, και των Γραικών την ελευθερίαν ως απαρηγόρητον αυτών δυστυχίαν.

Αδαμάντιος Κοραής,
Αδελφική Διδασκαλία (1798)