close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
6,63 € 5,97 €
κερδίστε 0,66 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
011.2705
Βάρος :
0.138 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
80
Barcode :
9789607860309
ISBN :
960-7860-30-6
Ετος κυκλοφορίας :
2003

Περιγραφή

Η έννοια της αειφορίας που συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος ενσωματώνεται σταδιακά στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας μας με στόχο την προώθηση νέων δράσεων στον οικονομικό τομέα, που θα αναδείξουν νέα επαγγέλματα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ειδικότερα στο περιβάλλον και στον πολιτισμό, όπου η χώρα μας διαθέτει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.
Στη λογική αυτή εντάσσεται και η προσπάθεια για την προώθηση του πνεύματος της επιχειρηματικότητας μέσα από την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και της δια βίου εκπαίδευσης, ειδικότερα δε στον τομέα του περιβάλλοντος.
Η βούληση της ελληνικής πολιτείας να προωθήσει πολιτικές εκπαίδευσης - κατάρτισης - επιμόρφωσης στον περιβαλλοντικό τομέα αποσκοπεί στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, στη βελτίωση των δυνατοτήτων της νεολαίας για παραγωγική απασχόληση, και στην ευαισθητοποίηση των αυριανών πολιτών.
Συγγραφέας

Χρηστάκης, Μιχάλης

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Αναγορεύτηκε σε διδάκτορα διεθνών σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ στην Αγγλία. Είναι ειδικός επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, όπου είναι υπεύθυνος έρευνας και σπουδών για τα ευρωπαϊκά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ειδικότερα στον τομέα του περιβάλλοντος ως επιστημονικός υπεύθυνος έχει διοργανώσει σειρά από συνέδρια και προγράμματα επιμόρφωσης για τα στελέχη του δημόσιου τομέα. Είναι επίσης υπεύθυνος για την έκδοση σειράς επιστημονικών τετραδίων σε γνωστικά αντικείμενα που αφορούν το περιβάλλον. Ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά θέματα, στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Βαλκανικές Χώρες και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς επίσης σε θέματα του κοινοτικού πλαισίου στήριξης και συγκεκριμένα στα τομεακά και τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα.